HRM in de Overheid, Spant! Bussum

Datum: 01 October 2020
Tijd: van 9:00 tot 17:30 uur
Locatie: Spant in Bussum
Kosten: € We verloten 1 gratis kaartje onder onze communityleden!
Kosten voor niet-leden: € 345,- excl. BTW

HRM in de Overheid is reeds 9 jaar succesvol als het jaarcongres vóór & dóór HR, lijn, directie/bestuur en gemeentesecretarissen verantwoordelijk voor Personeel, Organisatie, Inhuur en Arbeid, werkzaam in de overheid. In één dag op de hoogte van de actuele transformatie van arbeidsmarkt en overheid, HR-beleid, nieuw organiseren en de toekomst van HR en werk in de overheid.

Uiteraard houden we ons aan de actuele RIVM/overheidsrichtlijnen zodat we de doorgang naar donderdag 1 oktober kunnen borgen. Meer informatie over het protocol via onze website.

De HR Relatie in een transformerende overheid: vertrouwen, verbinding en vakmanschap

In 2012 hebben we het begrip van de HR Relatie reeds geïntroduceerd. De HR relatie tussen burger, organisatie en medewerkers/ leidinggevenden bepaalt het succes voor het optimaliseren van de kwaliteit en klantgerichtheid van de overheidsdienst. Bovendien zien we een steeds nauwere samenhang tussen werkgeluk en het thema duurzame inzetbaarheid. Meer vertrouwen, verbinding en vakmanschap zijn de voedingsbodem voor eigenaarschap. Hoe geven we vanuit HR richting aan deze actuele transformatie van arbeidsmarkt en overheid en passen we dit toe op het huidige HR-beleid, anders organiseren en de toekomst van HR en werk?

Dagvoozitter Joost van der Wal, strategisch adviseur bij de Gemeente Bodegraven-Reeuwijk opent de dag. Gevolgd door Wellbeing & HR expert Ann De Bisschop. Er is een nieuw HR-tijdperk aangebroken. Nog nooit stond Human Capital zo hoog op de agenda als vandaag. Ann werkte meer dan 25 jaar in de media en bekleedde verschillende directiefuncties. Met de ervaring en knowhow én de kennis uit de gesprekken met de experts uit haar boek, beseft ze als geen ander dat het werkklimaat en werkritme in veel bedrijven een hoge tol eisen.

Wat kan je als werkgever doen om werknemers te helpen meer voldoening uit hun leven te halen? Hoe kan HR sturing geven? Hoe werkzaam zijn interventies uit de positieve psychologie? Ruut Veenhoven, Emeritus Hoogleraar sociale condities in menselijk geluk, Erasmus Universiteit Rotterdam geeft tijdens zijn lezing antwoord op deze vragen. De dag wordt afgesloten door Hans van Breukelen, Ex-voetbalinternational, en Benno Diederiks, Coach en Ontwikkelaar. Maak medewerkers mentaal fit en veerkrachtiger en laat ze excelleren! Hoe kan je als overheidsorganisatie beter bestand zijn tegen nieuwe, toekomstige uitdagingen? Van doemdenken naar DOENdenken, van competenties naar vakmanschap en van zelfsturing naar teamsturing. Samen schreven zij het boek ‘Maak je comeback’

Breng ook een bezoek aan de praktijkcases, workshops, interactieve sessies en informatiemarkt.

Communityleden van HR & Communicatie krijgen €50 korting op de toegangsprijs! Elke tweede persoon van dezelfde organisatie (non-profit) krijgt 50% korting. Gebruik de code: KRTHRC

Bekijk de flyer (pdf) of lees meer informatie op: www.hrmindeoverheid.nl