7 handige online tools voor recruiters

Het leven van een recruiter gaat niet altijd over rozen. Het kan een flinke klus zijn om de juiste kandidaten voor een vacature te vinden. Zeker in tijden van economische welvaart is het werk van een recruiter op zijn zachtst gezegd uitdagend. Gelukkig kunnen we handig gebruik maken van internet, niet alleen wanneer je op zoek gaat naar een baan, maar ook wanneer je op zoek gaat naar het perfect passende cv voor een specifieke functie.

In dit artikel besteden we aandacht aan 7 online tools die het leven van een recruiter een stuk makkelijker kunnen maken.

1. Intelligence search

Ook onder recruiters is social media een bijzonder krachtige tool. Je vindt hier soms zelfs sneller geschikte kandidaten dan op bijvoorbeeld een jobboard. Een gerichte zoektocht is echter onbegonnen werk. Het gebruik van Intelligence Search kan deze zoektocht een stuk makkelijker maken. Met deze tool kunnen recruiters gericht zoeken op specifieke eigenschappen, zoals beroep en woonplaats. Op deze manier is een ‘perfect match’ veel sneller te realiseren dan bij een handmatige zoektocht.

2. Lusha

Veel profielen op social media, zoals LinkedIn, zijn niet compleet. Heb je eindelijk de kandidaat van je dromen gevonden, is er niets bekend op het gebied van contactgegevens en kun je niet met de kandidaat in contact komen. Lusha is geen tool die alle problemen op dit gebied weet te verhelpen, maar je komt er wel een heel eind mee. De contactgegevens die je van Lusha krijgt, zijn vaak veel accurater dan die van andere soortgelijke tools.

3. Crystal Knows

Ga je als recruiter een kandidaat benaderen dan wil je natuurlijk direct de juiste snaar raken. Crystal Knows, of gewoon Crystal, analyseert de online footprint van sollicitanten die zij achterlaten op bijvoorbeeld sociale media, zoals Facebook. Deze big data inzichten leiden tot een zeer nauwkeurig profiel, omdat honderden gedragskenmerken worden meegenomen in de analyse. Uiteindelijk helpt dit een recruiter om kandidaten aan te spreken met de juiste tone of voice, omdat ze eigenlijk bijna al weten hoe iemand in elkaar steekt. Er is een gratis versie en een betaalde versie van deze app.

4. SelfControl

Soms lukt het even niet, de geschikte kanditaat laat lang op zich wachten en je inspiratie is ver te zoeken. Het is dan al snel verleidelijk om even te surfen op het internet, om de gedachten te verzetten. Als je echter weet dat je hier in kunt blijven hangen, kan SelfControl uitkomst bieden, zeker als je in tijdnood zit. Deze tool blokkeert namelijk alle websites waar je het liefst heen surft, zodat je jezelf niet kunt verliezen in cyberloafing (internetten onder werktijd). *SelfControl is alleen beschikbaar voor iOS, voor Windows is FocusMe een goed alternatief.

5. Hunter.io

Als recruiter heb je het vaak al ontzettend druk. Het laatste wat je dan wilt, is om eindeloos te zoeken naar een e-mailadres. Gelukkig bestaat er een enorm handige tool, die deze zoektocht gewoon voor jou doet: Hunter. Installeer deze extensie op je browser en zodra je op een website bent, druk je op het icoontje. Hunter crawlt automatisch de hele website, en toont jou vervolgens alle e-mailadressen die er te vinden zijn.

6. Boomerang

Als recruiter wil je dat jouw mail bovenaan de mailbox verschijnt, op een moment dat jouw ‘targets’ in de gelegenheid zijn om hun mail te bekijken. Met Boomerang kun je perfect timen wanneer jouw mails verstuurd worden. Zo kun je potentiele kandidaten die overdag aan het werk zijn, benaderen buiten werktijd (of in het weekend). Dit zorgt ervoor dat zij de tijd kunnen nemen om jouw mail aandachtig te bekijken. Het gevolg is dat jij de kans vergroot om jouw conversiepercentage te verbeteren.

7. Even appen

De laatste tool is een bekende, maar wordt snel vergeten: Whatsapp. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen het prettiger vinden om iemand via Whatsapp te benaderen dan even te bellen. Tegenwoordig is het ook helemaal niet vreemd om als recruiter van dit medium gebruik te maken. Je hebt veel sneller contact met de kandidaat en deze kan reageren op een moment dat het hem of haar uitkomt. Het sollicitatieproces wordt op deze manier veel laagdrempeliger voor zowel de recruiter als de sollicitant.

Deze gastblog is geschreven door Joost van Zielen, inhouse blogger bij CVster, een online platform waar sollicitanten hun cv kunnen maken. 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie