Interview met Chantal van Kuyen over de ‘synergie van HRM en Communicatie’

Fijn om onze kennispartner Employer Brander aan jullie voor te stellen. Deze vakvrouw is gaan ondernemen in HR & Communicatie. 

Ik ben Chantal van Kuyen en ik ben een vaknerd eersteklas. Afgestudeerd in Nederlandse Taal & Letterkunde en Marketing/HRM. Al tijdens mijn afstuderen ontdekte ik de liefde voor arbeidsmarktcommunicatie via mijn scriptie over vacatureteksten en hoe je met taal mensen overtuigt. Deze liefde wilde ik delen en zo rolde ik dit vak in. Na een aantal werkgevers ontdekte ik dat ik beter ben als ondernemer, omdat ik zo meer in staat ben om anderen te inspireren en mee te nemen in mijn enthousiasme over de intrigerende combinatie van communicatie en HRM. Want door deze krachten te bundelen bereik je veel meer.

Dat leidde tot het oprichten van Employer Brander. Wij willen employer branding en arbeidsmarktcommunicatie tot leven brengen voor werkgevers. Inmiddels zijn we met zijn vieren en werken we met een aantal freelancers samen voor de piekmomenten. En zo ben ik niet meer de enige nerd…

De synergie van HRM en Communicatie

Van links naar rechts: Chantal, Esmée, Niels en Jara van Employer Brander

Van EVP tot campagne

Elke dag werken we aan teksten die verleiden, onderzoeken om doelgroepen nog beter te snappen en communicatieplannen vol praktische ideeën. Proposities, positioneringen en campagnes vliegen ons om de oren. Onze leukste uitdaging is om een organisatie hierin mee te nemen en ze te vertellen wat het inhoudt en wat je ermee doet. Zo delen we onze kennis en vergroten we de liefde voor het vak, doordat steeds meer werkgevers zien wat het effect is van een sterk werkgeversmerk.

Wat we het vaakst tegenkomen? Dat werkgevers het heel lastig vinden om zich te verplaatsen in de kandidaat. En daar zit nu juist de truc. Snap je hoe je kandidaten denken, dan is de stap naar een slimme wervingsstrategie binnen handbereik. Outside in denken, dat leren we graag aan onze opdrachtgevers.

Ervaar de employer experience

Deze denkwijze verwerken we ook in al onze trainingen. Of het nu een training is over vacatures, het ontwikkelen van een Employer Value Proposition of over candidate experience. De rode draad is de kandidaat: hij/zij staat centraal. Onze wens? Kennis delen via inspirerende samenwerkingen. We gaan niet alleen voor een candidate experience, maar ook voor een employer experience.

Wil jij het ervaren?

Chantal van Kuyen
(06) 22022629
www. employerbrander.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie