Lid! Eva Herens: ‘Als organisatie overleven in de 21ste eeuw? Dan is intensievere samenwerking tussen HR en Communicatie evident’

Graag stellen wij aan jullie ons nieuwe lid Eva Herens voor. Eva is een zeer ervaren communicatieprofessional. Zij zoekt in haar werk de raakvlakken tussen communicatie en HR en hoopt op een intensievere samenwerking tussen beide vakgebieden in de toekomst.

Wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Eva Herens, communicatieprofessional met ruim tien jaar werkervaring in het (internationaal) hoger onderwijswerkveld. Communicatie gaat voor mij in eerste instantie over ‘mensen’ – hoe algemeen dat ook klinkt. Wat drijft hen? Wat motiveert hen? Waarmee zijn ze geholpen? En hoe kan ik daar vanuit mijn rol een positieve bijdrage aan leveren? Dit is dan ook meteen waar mijn interesse in HR-thematiek om de hoek komt kijken. Net als in Communicatie staat ook in dit vakgebied doelgroepgericht werken centraal. Specifieke interessegebieden zijn voor mij: arbeidsmarktcommunicatie en employer branding, professionele en duurzame loopbaanontwikkeling en verandermanagement.

Wat versta jij onder HR-communicatie?

Een mooie verbinding tussen twee vakgebieden, van waaruit in de (nabije) toekomst wellicht weer geheel nieuwe functies zullen ontstaan. Intensieve(re) samenwerking tussen de vakgebieden vind ik dan ook evident.

Waar, wanneer heb je onlangs nog HR-communicatie kennis gedeeld?

Tijdens een ideeënlunch van HR & Communicatie. Ik las een artikel over hoe de huidige pandemie de transitie van een just in time naar een just in case bedrijfsmodel teweegbrengt en ik was benieuwd naar de reacties van andere leden op dit onderwerp.

Heb je een droom voor het vak?

Ik hoop dat bovengenoemde overbrugging van de twee vakgebieden vooral tot gevolg mag hebben  dat er ruimte ontstaat voor de beroepsbevolking om (vanuit een soort vanzelfsprekende, flexibele grondhouding) op termijn even snel mee te kunnen bewegen met de snel veranderende wereld waarin we ons bevinden. Hóe we dat dan precies gaan vormgeven met z’n allen, dat vind ik dus een interessante vraag. Persoonlijk denk ik dat bewustwording – en wellicht meer nog acceptatie – van het feit dat we in dit nieuwe tijdperk zijn aanbeland stap één is waar organisaties mee aan de slag moeten.

Voor welke vragen kunnen onze leden bij jou terecht?

Sowieso vragen op het gebied van communicatie. Verder ga ik graag met andere leden in gesprek over onderwerpen als: optimalisatie van candidate journeys, on- en off-boarding processen, verandermanagement en learning and development vraagstukken.

Eva Herens

Mijn profiel op LinkedIn

evaherens@live.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord