Lid! Nicole Horstman: ‘Ik laat mensen the bigger picture zien!’

Graag stellen wij communitylid Nicole Horstman aan jullie voor. Nicole is communicatieadviseur, coach en facilitator. Zij informeert medewerkers over praktische zaken en ondersteunt het management met strategische communicatie en initiatieven. Het communiceren, begeleiden en faciliteren van inovatieve programma’s die medewerker-engagement verhogend werken, daar wordt Nicole helemaal gelukkig van.

Wie ben je?

Ik ben Nicole Horstman, 37 jaar en woon in Utrecht met mijn partner, dochter van 3,5 en zoontje van 11 maanden. Ik ben communicatieadviseur, coach en facilitator voor de IT-afdeling van een internationaal energiebedrijf. Ik informeer medewerkers enerzijds over praktische zaken zoals printers, software en computer en anderzijds ondersteun ik het management met strategische communicatie.

Mijn functie is op dit moment behoorlijk ‘uitgekleed’, om verschillende redenen, daarom ben ik op zoek naar een andere baan. Ik heb een passie voor alles wat samenkomt op het snijvlak van communicatie, organisatie en HR. Wat mij met name interesseert binnen die onderwerpen zijn leiderschap, medewerker-engagement en innovatie. Ik vind het interessant om mensen ‘the bigger picture’ te laten zien. Op basis daarvan ben je beter in staat om een strategie neer te zetten voor communicatie en HR-gerelateerde initiatieven.

Waar, wanneer heb je onlangs nog kennis gedeeld rond de vraag: ‘Hoe informeer, motiveer en verbind je (toekomstige) medewerkers?’

Alhoewel communicatie mijn basis is en ik absoluut de noodzaak en uitdaging zie van het vak, merk ik dat ik steeds meer op zoek ben naar bredere uitdagingen. Het hoogtepunt van mijn carrière tot nu toe was mijn rol als medecoördinator voor een interne innovatiewedstrijd. Communicatie in de vorm van awareness, motivatie en activatie speelde daarbij een grote rol.

Vooral ambitie, interesse en motivatie zijn belangrijke ingrediënten om waarde toe te voegen!

Wat ik vooral geweldig vond was het teamwork, samen ideeën bedenken en uitproberen, elkaar en de deelnemers enthousiasmeren, en het gedeelde gevoel van trots. Ik heb in die rol geleerd dat het niet uitmaakt in welk ‘hokje’ je zit binnen een bedrijf (gebaseerd op je kennis, ervaring en huidige functie) en dat vooral ambitie, interesse en motivatie belangrijk zijn voor de manier waarop je waarde kan toevoegen.

Wat versta jij onder HR-communicatie? En met welke onderdelen houd jij je specifiek bezig?

Voor mij betekent HR-communicatie zorgen dat je met de juiste informatie, activiteiten en ’tone of voice’ zorgt dat medewerkers zich optimaal kunnen inzetten en daardoor van waarde zijn voor een organisatie. Mijn ultieme doel is dat, kort samengevat, we als communicatie- en HR-professionals alleen nog maar ‘bijsturen’ of coachen, maar dat de basis uitgevoerd wordt door managers door communicatief leiderschap te tonen en betrokken te zijn bij de ontwikkeling van medewerkers waardoor ze het beste uit medewerkers kunnen halen.

Voor welke vragen kunnen onze leden bij jou terecht?

Je kan bij mij terecht met vragen over communicatie in een veranderende context, het stimuleren van een innovatiecultuur en innovatie-ondernemerschap bij medewerkers en het faciliteren van brainstormsessies, kennissessies, hackathons, innovatielabs.

 

Nicole Horstman

E-mail: nicolehorstman@gmail.com

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/nicolehorstman

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord