HRM in de Overheid – 2023

Datum: 20 April 2023
Tijd: 09:00
Locatie: Spant! Bussum
Kosten: € We verloten 1 gratis kaartje onder onze communityleden!
Kosten voor niet-leden: € 345

HRM in de Overheid is het jaarcongres voor en door HR, directie/bestuur, teamleiders/-managers, adviseurs en medewerkers, implementatiemanagers, projectleiders en overheidsmanagers verantwoordelijk voor Personeel, Organisatie, Innovatie en Arbeid werkzaam in de overheid.

Al 11 jaar succesvol als het jaarcongres vóór & dóór HR, lijn, directie/bestuur en gemeentesecretarissen werkzaam in de overheid. In één dag op de hoogte van de actuele transformatie van arbeidsmarkt en overheid.

HR als dirigent: tijd voor fundamentele verandering van de overheidsorganisatie

HR heeft de afgelopen jaren moeten anticiperen op snel veranderende arbeidsverhoudingen en de daarbij horende uitdagingen. De coronapandemie en andere (inter)nationale gebeurtenissen hebben laten zien dat het anders inrichten van werk binnen de overheid mogelijk is.
Met urgente uitdagingen voor de deur, zoals de toenemende krapte op de arbeidsmarkt, de veranderende behoefte van medewerkers en de fundamenteel andere kijk op werk van generatie Y en Z, is het niet meer de vraag of je als overheidsorganisatie meegaat in deze verandering, maar wanneer. De menselijke factor wordt schaarser, terwijl juist die mensen het belangrijkste kapitaal vormen voor je organisatie. Hoe zorg je voor een robuuste en wendbare overheidsorganisatie waarin de medewerker centraal staat? En wat vraagt dit van de competenties van HR professionals? Het is tijd voor een “bold move”. HR heeft een rol als verbinder en dirigent van de verandering. HR schetst, samen met bestuur en leidinggevenden, de kaders en zorgt voor samenspel. De medewerkers staan, als musici, centraal in het ensemble.

Kortom, tijd voor overheidsorganisaties om deze verandering in een stroomversnelling te krijgen met HR als strategisch partner en de medewerkers als centraal middelpunt.

In dialoog over:

 • Duurzaam HR-beleid, talentmanagement en scholing/ ontwikkeling
 • Strategische Personeelsplanning- en beleid
 • Organisatieontwikkeling en cultuurverandering
 • Verdergaande digitalisering
 • Samenwerken over de grenzen van de organisatie heen (HR ecosysteem)
 • Verbindend leiderschap

Inspirerende visies door:

 • Dagvoorzitter – We belonen de verkeerde mensen
  Otto Thors, Adviseur, Spreker en Presentator De Publieke Ruimte
 • Betekenisvol werk(t) in de Overheid
  Marcel Stevens, Theatermaker
  Lisa Wouters, Directeur, Driessen
 • Muzikale energizer – HR als dirigent
  Joep Everts, Musicus, Trainer en Coach, Klanklichaam
 • Why should anybody be led by you
  Otto van Wiggen, Brigade-generaal buiten dienst, Partner, Mission Command en Auteur van ‘Niemand is belangrijker dan het team’
 • Generations@work – ‘generatiemanagement toepassen’
  Kim Jansen, Owner, Generations at work, ‘verbindt generaties’
 • Plenaire dialoog: Optimaal werkgeverschap – 2 HR best practices van buiten de overheid
  Marie-Louise Verbeek, Directeur Blije Klant en HR, Independer
  Martijn Aalders, Director HR, Koninklijke Auping

Praktijkcases en workshops door o.a.: Nederlandse Zorgautoriteit en Appical, Gemeente Helmond en SkillsTown, Provincie Noord-Brabant, Hellopublic, RET, SEP, MentorConnector, Vlirdens, Karmac HR Solutions, Gemeente Haarlemmermeer, Meereffect, IVY Works en Labor Redimo.

Deelnemen met korting

Leden van HR & Communicatie kunnen met €50,- korting deelnemen aan het congres. Vermeld de kortingscode invullen: KRT50HRC

Let op: de deadline voor het gebruik van deze kortingscode is 10 april. Vol = vol. Catering en documentatie is inbegrepen.