HRM in de Overheid – 2024

Datum: 18 April 2024
Tijd: 09:00
Locatie: Spant! Bussum
Kosten: € We verloten 1 gratis kaartje onder onze communityleden!
Kosten voor niet-leden: € 345

HRM in de Overheid is het jaarcongres voor en door HR, directie/bestuur, teamleiders/-managers, adviseurs en medewerkers, implementatiemanagers, projectleiders en overheidsmanagers verantwoordelijk voor Personeel, Organisatie, Innovatie en Arbeid werkzaam in de overheid.

Al 12 jaar succesvol als het jaarcongres vóór & dóór HR, lijn, directie/bestuur en gemeentesecretarissen werkzaam in de overheid. In één dag op de hoogte van de actuele transformatie van arbeidsmarkt en overheid.

De uitdaging voor HR: doorbreek het strategieplafond

De overheid is een populaire werkgever bij alle leeftijdscategorieën binnen de Nederlandse Beroepsbevolking. Zeker in deze tijd waarin de maatschappelijke relevantie, naast goede en duurzame arbeidsvoorwaarden en ontwikkel- en doorgroeikansen, voor veel jongeren ook reden is om bij de overheid te gaan werken. Het blijven creëren van maatschappelijke meerwaarde is echter een enorme opdracht. Hoe kan HR deze maatschappelijke meerwaarde (blijven) faciliteren? De rol van de overheid verandert. De arbeidsmarktkrapte is uitdagend met als bijkomend effect een toenemende werkdruk, meer ziekteverzuim en het risico dat medewerkers, eenmaal aan boord ook weer snel vertrekken. Ook vraagstukken en ontwikkelingen rondom digitalisering, AI en diversiteit en inclusie staan bij veel overheidsorganisaties hoog op de agenda.

HR kan een belangrijke rol spelen in het aanpakken van deze vraagstukken. HR moet hierin gezien worden als strategisch partner door directie en bestuur, maar dat is nog lang niet overal het geval. En als je niet aan die tafel zit, kun je daar ook geen waarde toevoegen. Hoe kan HR deze strategische positie invullen en “als spiegel van de organisatie” stimulerende feedback geven? Welke mindset en competenties heb je als HR-professional hiervoor nodig? Van welke kennis, data en systemen kun je slim gebruik maken? Wat werkt wel en wat juist niet? En last but not least: wat zien we als we onszelf een spiegel voorhouden?

Inspirerende visies door: Otto Thors, Prof. dr. Zeger van der Wal, Karin Disselen, Jessica van Zon- van Zelst, Celest Latumalea en Diana Russo.

Praktijkcases en workshops door o.a.: Appical, SkillsTown, Gemeente Waadhoeke, Bestuursacademie Nederland, Infotopics, VitalTalent, Veerkracht College, Avans+, Omnifocus, regio Twente, Gemeente Eindhoven, Driessen, Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Deelnemen met korting

Leden van HR & Communicatie kunnen met €50,- korting deelnemen aan het congres. Vermeld de kortingscode invullen: KRT50HRC24

Let op: de deadline voor het gebruik van deze kortingscode is 1 april. Vol = vol. Catering en documentatie is inbegrepen.