Interview Raymond Hewitt, MobileXL: Automatiseer je HR-administratie

Raymond Hewitt is met zijn bedrijf MobileXL sinds enige tijd kennispartner van HR & Communicatie. Met zijn softwarebedrijf ondersteunt hij kleine en grote bedrijven bij hun administratieve processen op het gebied van sales, marketing, support en HR-zaken. ‘Wij willen een partner zijn voor onze klanten, betrokken zijn bij wat zij neerzetten.’ In dit interview vertelt […]

Interview Nelleke en Wil van Bureau Wilskracht: Gedoe is goede brandstof voor verandering

‘We moeten veranderen’ is één van de meest gehoorde zinnen in organisaties. ‘Hoe het nu gaat, gaat het niet meer’ is een goede tweede en meestal gaat die vooraf aan die eerste. We zitten in een tijdsgewricht waarin de werkwijze van vandaag onbruikbaar is geworden voor dat wat we morgen willen bereiken. Daarom zetten organisaties in […]

Nieuw lid Marius Hogendoorn: wat is de rol van schoonheid binnen HR & Communicatie?

Marius Hogendoorn is een sociaal ondernemer, die in 2007 het Project Beauty startte. Met een vakverleden in communicatieonderzoek en begeleiden van interne communicatievraagstukken is hij de laatste jaren vooral bezig om een andere kijk op het fenomeen ‘schoonheid’ te ontwikkelen. Hij deelt er graag zijn kennis over, bijvoorbeeld over de rol van informele communicatie in […]

Communicatie maakt het verschil tussen succes en falen

Bex* Communicatie ziet ontwikkelingen in organisaties in Nederland die op communicatiegebied een stevige aanpak vragen. Met de community delen ze graag 4 adviezen. Peter van den Besselaar en Anke van Gogh vertellen over hun ervaringen met veranderingsprocessen in organisaties en hoe je als organisatie met goede communicatie het verschil maakt in turbulente tijden.

Nieuw lid Monique Schoofs droomt van duidelijke communicatie scholingsaanbod

In dit interview deelt Monique Schoofs haar droom dat organisaties helderheid verschaffen over hun scholingsaanbod, zodat medewerkers weten waar ze aan toe zijn en hoe ze zich kunnen ontwikkelen. Ze pleit voor tweerichtingsverkeer, waar zowel de organisatie stimuleert als de medewerker initiatief toont. Een mooie uitdaging voor zowel HR als Communicatie.

Marcha Ringsma over vertrouwen herstellen: durf onbevreesd problemen aan te kaarten

Als onderdeel van het kennisthema van 2023 over ‘Vertrouwen op de werkvloer’ maken we een podcast en publiceren we interviews.

Ivonne van der Male over vertrouwen: hoe ‘openheid’ als hefboom werkt

Om de spanning op te bouwen en jullie in de juiste stemming te brengen voor het event op 9 november (heb jij je kaartje al?), heeft de redactie van HR & Communicatie iets speciaals in petto. We delen drie diepgaande interviews om je op te warmen. 

Erwin Damhuis’ visie op vertrouwen: geef leiding vanuit je hart

In de aanloop naar het summum op 9 november met als thema ‘Vertrouwen is een werkwoord’, geven we het woord aan diverse sprekers en experts. Als onderdeel van het HR & Communicatie kennisthema van 2023 – vertrouwen op de werkvloer – maken we hierover podcasts en publiceren we interviews.

Interview met Ingrid en Mireille van WEVIEW: ‘Zet energie en motivatie van medewerkers in voor succesvolle organisatieverandering’

WEVIEW is een nieuwe kennispartner van onze community. Ingrid van Ierland en Mireille Pallandt vormen het dynamische duo, dat met een eigen interventiemethodiek en coaching organisaties helpt te veranderen.

Nieuw lid Juliëtte Reinders: ‘Obstakels uit de weg ruimen, mijn leukste leermomenten’

“Mijn leukste werkervaring? Ik geloof dat ‘the obstacle the way’ is, en daarom denk ik dat mijn leukste werkervaringen de leermomenten zelf waren. Maar niet op het moment zelf natuurlijk 😉.” Juliëtte Reinders is HR businesspartner bij organisatieadviesbureau Berenschot. Met haar studieachtergrond in communicatie en HR is ze blijvend geïnteresseerd in HR en communicatie.

Nieuw lid Pieter-Marijn van der Velden: ‘Via creatieve werkvormen ambitiestatement waarmaken’

Medewerkers ervaren zin in hun werk door zich bewust te zijn over het belang ervan. Tijdens plezierige, creatieve en laagdrempelige werkvormen zoals storytelling, workshops en digitale dialoog, laten wij medewerkers de toegevoegde waarde van het werk voor hun cliënten, voor henzelf en voor de maatschappij benoemen.

Nieuw lid Ivonne van der Male: ‘De bereidheid om te veranderen is er al, nu nog onthullen’

Ons nieuwe lid Ivonne van der Male is als freelancer werkzaam op het snijvlak van HR en communicatie. Voor Ivonne gaat HR-communicatie over effectieve interne communicatie, om een omgeving te creëren waarbij een ieder betrokken is en zich gehoord, gewaardeerd en gezien voelt.

Interview met Barbara Philipsen van Bureau Philipsen: ‘Communiceer vanuit een gelijkwaardige relatie’

Heel graag stellen wij aan jullie Barbara Philipsen voor. Barbara komt uit een familie vol schrijvers. Organisaties en ondernemers zijn bij Bureau Philipsen aan het juiste adres voor heldere teksten en als schrijfcoach helpt zij je met schrijven. Gelijkwaardigheid is een belangrijke waarde. 

Interview met Monique Hendriks van Más advies + communicatie: ‘Handvatten bieden voor toekomstgerichte oplossingen’

Een vertrouwd gezicht stelt zich opnieuw aan je voor. Monique Hendriks blies in 2022 haar ondernemerschap nieuw leven in met Más advies + communicatie. Als geen ander weet Monique Hendriks mensen en partijen met elkaar te verbinden vanuit gezamenlijke belangen op het gebied van communicatie, HR, change management, diversiteit & inclusie en crisismanagement. 

Interview met Mascha Weijers en Elisa Salentijn van Rechtdoorzee: ‘HR & Communicatie zijn aanjagers voor gespreksklimaat’

Een bijzondere organisatie heeft zich bij ons aangesloten als kennispartner: Rechtdoorzee. Graag stellen wij aan jullie Mascha Weijers voor. Mascha is gespreks-expert en directeur van Rechtdoorzee. Samen met compagnon Elisa Salentijn en zo’n 20 collega’s brengt ze een beweging op gang waarin mensen, ook op het werk, kunnen zeggen wat voor hen van belang is.

Nieuw lid, Monica Helbig: ‘Met financiële rust houd jij medewerkers duurzaam inzetbaar’

Graag stellen wij aan jullie ons nieuwe lid Monica Helbig voor. Monica is Financieel Succes Expert. Ze doorbreekt een taboe op de werkvloer vertelt ze in dit interview. Helaas kampen veel medewerkers met financiële zorgen. Hoe ga je hierover intern het gesprek aan? En bovenal, hoe los je het op, zodat jouw collega weer enthousiast […]

Nieuw lid, Wil Bekker: ‘Samen resultaatgericht op zoek naar jouw pad. Oftewel doorbraak’

Graag stellen wij aan jullie voor ons nieuwe lid Wil Bekker! Zit je met een dilemma, obstakel of uitdaging? Twijfel je welke richting je het beste op kunt gaan? Of ben je simpelweg op zoek naar groei en wil je meer uit het leven halen? En zoek je hierbij een steuntje in de rug? Dan […]

Interview met Doreen en Chris van Adoptics: ‘HR én Communicatie belangrijkste partijen bij digitale veranderingen’

Onze community is een sprankelende sparringpartner rijker! Adoptics helpt organisaties tijdens transities naar succesvolle digitale werkplekken. Heel graag stellen wij Doreen Borneman en Chris Couenberg voor als nieuwe kennispartners van HR & Communicatie. 

Interview met Inge Beckers, initiatiefnemer: ‘HR & Communicatie is een inspirerende community!’

HR & Communicatie bestaat deze maand 12,5 jaar. Hoogste tijd om Inge Beckers te interviewen. Wat motiveert haar om met zoveel passie en plezier via deze community een bijdrage te leveren aan het vakgebied HR-communicatie?

Interview met Annet van Duren van Strategisch Opleiden: ‘Een organisatie kan optimaal succesvol zijn als medewerkers betrokken en gelukkig zijn’

Heel graag stellen wij Annet van Duren onze nieuwe kennispartner aan jullie voor. Annet is oprichter van Strategisch Opleiden en biedt structurele oplossingen voor het vergroten van de medewerker betrokkenheid in organisaties. Vanuit modern prestatiemanagement toegevoegde waarde brengen!

MediaMyne: ‘Onze missie: betrokkenheid van medewerkers in organisaties vergroten door interne communicatie te verbeteren’

Een hernieuwde introductie met kennispartner van HR & Communicatie: MediaMyne. Het is de MediaMyne missie om bij organisaties de betrokkenheid van hun medewerkers te vergroten door hun interne communicatie te verbeteren.

Nieuw lid, Marieke Verhoeven: ‘De rode draad in wat ik doe is verbinden van mens en organisatie’

Met veel plezier stellen wij aan jullie voor ons nieuwe lid Marieke Verhoeven. Marieke haar rode draad in wat ze doet is verbinden van mens en organisatie. Haar expertise ligt op het raakvlak tussen HR, communicatie, organisatie en verandering.

Nieuw lid, Bianca Maton: ‘Ik ben overtuigd van het belang van aandacht voor werkgeluk!’

Met veel plezier stellen wij aan jullie ons nieuwe lid Bianca Maton voor. Bianca Maton heeft in 2019 ‘Zo Waardevol Communicatie’ opgericht. Ze is er van overtuigd dat in welke omgeving of context dan ook, de manier waarop er wordt gecommuniceerd en rekening wordt gehouden met elkaar, het verschil uitmaakt tussen je kunnen en willen inzetten.

Nieuw lid, Wendy Smit: ‘Ik hoop dat meer bedrijven zich gaan vernieuwen’

Graag stellen wij aan jullie ons nieuwe lid Wendy Smit voor. Wendy werkt al HR-adviseur bij het Rotterdamse bedrijf MKB Brandstof en stelt: ‘Werken mag toch ook gewoon leuk zijn?’

Interview met Fleur van den Horn van #SAM: ‘Een aantrekkelijke werkgever heeft een doelgericht vitaliteitsbeleid die medewerkers motiveert en verbind’

Met liefde stellen wij onze nieuwe kennispartner en boegbeeld Vitaliteit voor: Fleur van den Horn. Fleur is oprichter van #SAM. Vanuit #SAM ontzorgt Fleur, met een team specialisten, HR- en preventieteams bij het implementeren en verbeteren van het vitaliteitsbeleid voor de lange termijn: laagdrempelig, data-gedreven én gefaseerd. Het doel: vitale en gelukkige medewerkers!

Interview met Vivian Acquah van Viva la Vive: ‘Duurzame inzetbaarheid en Diversiteit & Inclusie hebben ALLES met elkaar te maken’

Geweldig om Vivian Acquah van Viva la Vive te introduceren als kennispartner! Viva la Vive helpt organisaties zich inclusiever te presenteren aan interne en externe arbeidsmarkt.

Nieuw lid, Chantalle Weemaes: ‘Het is mijn missie om zoveel mogelijk professionals en organisaties in hun “TopState” te brengen’

Graag stellen we aan jullie ons nieuwe lid Chantalle Weemaes voor. Chantalle traint met een team al vele jaren organisaties om duurzaam topprestaties te leveren of weer te gaan leveren. Ze is expert op het gebied van de achterliggende systemen in het lichaam die verantwoordelijk zijn voor succes.

Lid! Alexander Steegh: ‘Het is mijn passie om via Werkenbij.FM bedrijven te verbinden met werkzoekend talent’

Graag stellen we aan jullie ons nieuwe lid Alexander Steegh voor. Alexander is een veelzijdige arbeidsmarktprofessional. Hij maakt podcastproducties voor recruitment, arbeidsmarktcommunicatie en werkgelegenheid. Tot slot helpt hij menig professional op weg als loopbaancoach.

Interview met Robin van Vliet van AS WE SPEAK Podcasts: ‘De motiverende en verbindende werking van podcasts is groter dan je denkt’

Zo tof dat wij deze enthousiaste nieuwe kennispartner aan jullie voor mogen stellen: AS WE SPEAK Podcasts helpt organisaties bij het vertellen van hun verhaal door het ontwikkelen en produceren van podcasts.

Interview met Rudie Martens van Vallura: ‘Het kán: impactvolle en enthousiaste communicatie over pensioen’

Graag stellen wij aan jullie ons nieuwe lid Rudie Martens voor.  Met waardevol advies en duidelijke taal zorgt Rudie voor bewustwording over ieders financiële toekomst en doorbreekt hij de gedachte dat pensioen iets is voor later. 

Interview met Mariken en Raymond van Double-OO: ‘Als je mensen er nú niet bij houdt, vallen ze uit of gaan ze weg’

Positief, gestructureerd en soms confronterend. Zo kun je het beste onze nieuwe kennispartner Double-OO beschrijven. Met hun aanpak ‘SUSTAINAMENTALS’ stellen Mariken Kooi en Raymond de Looze de toekomst van organisaties scherp. Gedegen gaan ze op zoek naar drijfveren gericht op de ontwikkeling van mensen. 

Lid! Marcha Ringsma: ‘Zet medewerkers in het hart van je organisatie’

Graag stellen wij aan jullie ons nieuwe lid Marcha Ringsma voor. Marcha is een communicatieprofessional pur sang. Ze ontwikkelde een aanpak waarmee ze (complexe) verandervraagstukken weet te vertalen naar het juiste gedrag. Door de inzet van communicatie en aandacht voor medewerkersbeleving werkt zij met veel plezier – en ook nog eens zeer doeltreffend – aan […]

Lid! Hélène van Oudheusden: ‘Iedere werknemer heeft zijn unieke gift voor de organisatie’

Graag stellen wij aan jullie ons nieuwe lid Hélène van Oudheusden voor. Hélène is organisatiepsycholoog met een eigen praktijk, auteur van het boek ‘Maak een Krachtplek van je Werk’. Dagelijks loodst ze werknemers door het woud van veranderende arbeidsomstandigheden. 

Zo monitor je werk & mantelzorg voor je medewerkers

Eve van Dijk, beter bekend als Mevrouw van Dijk, is mantelzorgcoach. Eve adviseert mensen die werk en mantelzorg combineren. Veel HR-adviseurs werken al samen met loopbaan- en burn-outcoaches. De mantelzorg-coach is relatief nieuw in het coachingsaanbod waarmee we onze drukbezette medewerkers kunnen helpen. We vragen Eve naar haar ervaringen van het afgelopen jaar.

Lid! Rob Smits: ‘Durven staat voor verandering’

Graag stellen we aan jullie ons nieuwe lid Rob Smits voor. Rob maakt durven makkelijker. Dat doet hij bij verandervraagstukken en het maken van stappen waar een goede dosis durf voor nodig is. Vanuit zijn achtergrond in het werkveld en bij een HR-opleiding merkte hij dat HR niet zonder communicatie kan.

Lid! Nicole Toebast: ‘Ik stimuleer bewustwording in organisaties over hoe essentieel gedrag is bij de opbouw van je merk’

Graag stellen wij aan jullie ons nieuwe lid Nicole Toebast voor. Nicole werkt als business partner communication & strategy bij MTA bv. Zij is gefascineerd door identiteitsvraagstukken en het verankeren van communicatie in organisaties. Sinds zij de opleiding ‘de coachende communicatieadviseur’ ontwikkeld en begeleid heeft met een collega, koppelt zij het communicatie- en coachvak aan […]

Interview met Esther Flipse van Merknemers: ‘Beloningsbeleid moderniseren. Er kan meer dan je denkt!’

Merknemers is een adviesbureau op het gebied van het moderniseren van het beloningsbeleid. Esther Flipse is senior beloningsspecialist en oprichter van Merknemers. Haar focus ligt op drie pijlers: salaris, beoordelen & belonen en secundaire arbeidsvoorwaarden. Merknemers helpt haar klanten het beloningsbeleid te moderniseren en zo af te stemmen op de behoefte van de organisatie. Ze […]

Lid! Marjolijne Gyurik: ‘Adviseren vanuit driehoek Mens & Organisatie, Proces en Arbeidsmarkt’

Graag stellen wij aan jullie ons nieuwe lid Marjolijne Gyurik voor. Marjolijne werkt het grootste deel van de week voor onderwijsklanten van Visma | Raet. Daarnaast is ze adviseur en coach voor vraagstukken als Employer Branding, Proces inrichting en/ of -optimalisatie, Talentmanagement en Workforce management.

Lid! Silene Geuze: ‘Ik wil organisaties bewust maken dat investeren in employer branding loont’

Graag stellen wij aan jullie ons nieuwe lid Silene Geuze voor. Silene is zelfstandig ondernemer. Vanuit haar bedrijf Moving2Work helpt ze  organisaties bij het versterken van hun werkgeversmerk en bij het (meer) zichtbaar worden én blijven voor talent. 

Interview met Maarten en Camiel van MediaMyne: ‘Bevlogen en betrokken medewerkers. Daar doen we het voor!’

Wij worden blij van betrokken en bevlogen medewerkers! Daarom adviseren en ondersteunen wij organisaties dagelijks over het verbeteren van hun interne communicatie, een kritische succesfactor in dat kader want medewerkers zijn de ambassadeurs van jouw organisatie. Als zij gelukkig zijn heeft dat een positief effect op de productiviteit, het verzuim en de retentie. In Nederland […]

Interview met Marjolijn Vlug: ‘Mijn droom is dat gastvrije HR-communicatie volkomen gewoon wordt’

Na ruim drie mooie en gezellige jaren als redacteur bij HR & Communicatie neemt Marjolijn Vlug afscheid om zich met nog meer focus op haar werk als zelfstandig HR & Communicatie-adviseur te richten. Ze zwaait af na haar rol als moderator op het Summum ‘ZO krijg jij een GO’ en blijft daarna natuurlijk bloggen op […]

Lid! Kitty Helmich: ‘De medewerker moet bovenaan staan in iedere organisatie’

Graag stellen wij aan jullie ons nieuwe lid Kitty Helmich voor. Kitty is interim verander- en HR-manager bij Transition4Change. Ze is een energieke senior manager, die met bezieling en een scherp oog voor de menselijke kant organisaties begeleidt in transities.

Lid! Vivian Acquah: ‘Ik creëer dé energieke werkomgeving!’

Graag stellen wij ons communitylid Vivian Acquah aan jullie voor. Vivian is een workplace wellness advocate. Zij helpt managers met het gezond, gelukkig en veilig houden van hun teamleden.

Lid! Petronella Korbijn: ‘Ik geloof dat organisaties hun medewerkers beter kunnen bereiken met video’

Graag stellen wij ons nieuwe communitylid Petronella Korbijn – ambassadeur van video en vlogs – aan jullie voor. Klik hieronder om de video te bekijken waarin ze zichzelf voorstelt: ‘Ik geloof dat organisaties hun medewerkers beter kunnen bereiken met video’ Petronella Korbijn, Film & Organisatie en Blitsvideo Petronella Korbijn op LinkedIn petronellakorbijn.nl blitsvideo.nl Of bel […]

Lid! Sandra Wesselman: ‘Als je merk binnen niet geleefd wordt, heb je naar buiten toe geen verhaal’

Graag stellen wij ons communitylid Sandra Wesselman – een fan van ‘eerlijke’ communicatie – aan jullie voor: Wie ben je en wat doe je? Sandra Wesselman, Managing Partner bij No925 Communicatie en Vaz Dias Communicatie. De naam van ons bureau No925 (zeg: ‘No 9 to 5’ als knipoog naar de stereotype functie-eis ‘geen 9 tot […]

Interview met Martin Meulenkamp en Jan Pronk: ‘De beste resultaten krijg je door korte frequente feedback.’

Aan het hoofd van onze nieuwste kennispartnerorganisatie 2DAYSMOOD staat een ervaren ondernemersduo met een frisse visie. Vanuit hun frustratie bouwden ze iets moois. “Een positief werkklimaat is volgens ons de allerbelangrijkste voorwaarde om als medewerker te kunnen presteren en als bedrijf te floreren.”

Lid! Eve van Dijk: ‘Werk en mantelzorg op elkaar afstemmen vereist maatwerk’

Graag stellen wij Eve van Dijk aan jullie voor. Een ondernemende dame met een missie: ze maakt personeelsbeleid mantelzorgvriendelijk en bedenkt maatwerkoplossingen zodat medewerkers niet uitvallen of overbelast raken door de combinatie werk en mantelzorg. 

Lid! Ruud Schoen: ‘Gewoon zonde die kloof tussen kandidaat en werkgever’

Wat fijn om aan jullie ons nieuwe communitylid Ruud Schoen voor te stellen. Ruud is Facebook & Instragram marketing specialist. Hij helpt organisaties en ondernemers betere resultaten te halen op deze platformen. 

Interview met Michael Boud: ‘Behandel je sollicitant als klant’

Graag stellen we aan jullie voor Michael Boud, de oprichter van ‘candidate journey optimalisatie’ én onze nieuwe kennispartner. Onze kennispartners steunen ons financieel én inhoudelijk. Samen willen we van elke organisatie een prachtige werkplek maken door kennis en mensen te verbinden op het vlak van HR & Communicatie. 

Lid! Gladys Nurmohamed: ‘HR en communicatie kunnen niet meer als losse onderdelen worden beschouwd’

Graag stellen we aan je voor Gladys Nurmohamed. Gladys is een ervaren projectmanager in marketing, corporate communicatie en verandertrajecten. Daarnaast heeft ze zich gespecialiseerd in stressreductietrainingen en organisatiebrede vitaliteitsinterventies.

Lid! Raymond Godding: ‘Met verhalen meer begrip tussen mensen tot stand brengen’

In het interview met Raymond Godding draait het om verhalen. Hij schrijft al blogs op HR & Communicatie sinds 2010!  

Lid! Jan Floris Holsteijn: ‘Met onze frisse aanpak in arbeidszaken kom je bijna nooit bij de rechter’

Veel nieuwe leden in onze community! Vandaag stelt advocaat en mediator Jan Floris Holsteijn van Qisolute zich aan jullie voor! Wie ben je en wat doe je? Jan Floris Holsteijn, advocaat en mediator, eigenaar van Qisolute Advocaten met vier medewerkers. Gedreven pak ik complexe problemen aan die voor u stress opleveren. Zakelijk of privé. Ik […]

Lid! Els Reinders: ‘Rol en belang van hr-communicatie en employer branding wordt onderschat’

Veel nieuwe leden in onze community, maar nog niet met iedereen een interview gehouden. Wel met deze senior adviseur arbeidsmarktcommunicatie! Wie ben je en wat doe je? Mijn naam is Els Reinders en ik werk als Adviseur Arbeidsmarktcommunicatie bij Arbeidsmarkt specialist Macknificent. Zowel relatiemanagement als business development in de regio Amsterdam horen tot mijn takenpakket. Voordat […]

Interview met Iris Zonneveldt: ‘Wij helpen HR hun medewerkers te excelleren’

Graag stellen we aan jullie voor Iris Zonneveldt, oprichter van Treams en onze nieuwe kennispartner. Onze kennispartners steunen ons financieel én inhoudelijk. Samen willen we van elke organisatie een prachtige werkplek maken door kennis en mensen te verbinden op het vlak van HR & Communicatie. 

Lid! Nicole Schrage: ‘Eerst luisteren naar wat er leeft, dan pas communicatie ontwikkelen’

Nieuw in onze community is deze ervaren communicatiemanager, -mentor en -adviseur. De waarde van een goede samenwerking tussen HR en communicatie heeft ze voor het eerst meegemaakt bij een krachtig internalbrandingtraject. Sindsdien zoekt ze in opdrachten steeds de samenwerking met HR.  

Lid! Marcel van der Quast: ‘Doe maar alsof je tegen normale mensen praat!’

Ons nieuwe communitylid is een echte employer branding-expert en benadert HR & communicatie vanuit verschillende invalshoeken. Praten over het vak doet hij graag, bijvoorbeeld in zijn eigen podcastserie ‘Hier is AMC’.

Lid! Raymond de Jong: ‘Met video komt alles samen!’

In het interview met Raymond de Jong van Promare Communicatie & Media staat online communicatie centraal, en dan specifiek webinars, webcasts en video! 

Interview met Martijn Hemminga: ‘De beste HR-communicatie ontwikkel je door als organisatie goed naar je medewerkers te luisteren’

Graag stellen we aan jullie voor Martijn Hemminga, mede-oprichter van de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie en onze nieuwe kennispartner. Onze kennispartners steunen ons financieel én inhoudelijk. Samen willen we van elke organisatie een prachtige werkplek maken door kennis en mensen te verbinden op het vlak van HR & Communicatie.

Lid! Saskia Bultman-Beele: ‘Ik geloof erin dat heel veel arbeidsconflicten voorkomen kunnen worden’

In het interview met Saskia Bultman-Beele van Legally Personal draait het om één ding: alles uit de arbeidsrelatie halen wat erin zit. Haar credo is dan ook: ‘Work on your Job. Make your Job Work.’ 

Interview met Maurik Dippel van CircleLytics: ‘HR-communicatie is de kern om vertrouwen en lerend vermogen te vergroten’

We willen van elke organisatie een prachtige werkplek maken door kennis en mensen te verbinden op het vlak van HR & Communicatie. Graag stellen we aan jullie voor Maurik Dippel, mede-oprichter en CEO van CircleLytics en onze nieuwe kennispartner. Onze kennispartners steunen ons financieel én inhoudelijk met kennis en tijd.

Lid! Simone Otte-Klandermans: ‘HR-communicatie is essentieel om goed werkgeverschap te communiceren’

Een goede bekende is recent lid geworden van de community: Simone Otte-Klandermans, arbeidsmarktcommunicatie-specialist. Ze heeft al meermaals enthousiast meegepraat bij onze netwerklunches en zal de komende tijd extra actief zijn voor HR & Communicatie tijdens het zwangerschapsverlof van redactielid Marjolijn Vlug. 

Interview met René Brouwers van Great Place to Work® Nederland: ‘Zet je mensen op de eerste plaats’

We willen van elke organisatie een prachtige werkplek maken door op het vlak van HR & Communicatie kennis en mensen te verbinden. Dit kunnen en willen we niet alleen doen. We werken samen met partners. Zij steunen ons financieel én inhoudelijk met kennis en tijd. Graag stellen we aan jullie voor René Brouwers, directeur van […]

Lid! Yves Pilet: ‘Met mijn aanpak kan iedere ondernemer een employer brand bouwen’

Ons nieuwste communitylid Yves Pilet is bijzonder actief op het gebied van HR-communicatie. Niet alleen is hij arbeidsmarktadviseur bij UWV, naast die functie heeft hij ook nog eens een Engelstalig boek over zijn expertise, employer branding, geschreven dat deze week is verschenen. 

HRM in de zorg: samen maken we het toekomstbestendig

Emily Larsen was de gelukkige winnaar van een vrijkaartje voor het congres HRM in de Zorg dat kort geleden in Bussum werd gehouden onder het motto ‘Vakmanschap, vertrouwen en veerkracht (HR in Transitie)’.

Interview met Monique Hendriks van Bex*communicatie: ‘Sterke organisaties zijn goed in communicatie’

We willen van elke organisatie een prachtige werkplek maken door op het vlak van HR & Communicatie kennis en mensen te verbinden. Online via dit platform en de sociale media en zeker ook tijdens onze bijeenkomsten. Dit kunnen en willen we niet alleen doen. We werken graag samen met partners. Zij steunen ons financieel én […]

Interview met René Ravestein (Ravestein & Zwart): ‘Wij helpen organisaties om hun experts te laten schitteren’

We willen van elke organisatie een prachtige werkplek maken door op het vlak van HR & Communicatie kennis en mensen te verbinden. Online via dit platform en de sociale media en zeker ook tijdens onze events. Dit kunnen en willen we niet alleen doen. We werken graag samen met partners. Zij steunen ons financieel én […]

Interview met Irene Vernie (Rituals): ‘Werken, denken en doen vanuit je hart’

Rituals weet in zijn werving en selectie de company values tot een kunst te verheffen. Het cosmeticamerk is de grootste banenschepper van Nederland. Een hele opgave om dan toch je merkwaarden overeind te houden. Toch is dat precies wat het bedrijf prioriteit wil blijven geven, aldus de wereldwijde HR-directeur Irene Vernie.

Lid! Lodi Planting: ‘Alles draait om twee vragen’

Lodi Planting is een van de leden van hr-communicatie. Hij is Nederlander, maar woont al weer zestien jaar in België. Velen kennen hem vanwege zijn onmiskenbare online aanwezigheid. Lodi, zo lijkt het, duikt overal op.

Interview met Laura Baselaar (VUmc): ‘Van controle naar vertrouwen in kleine stapjes’

HR zet sociale media vooral in voor arbeidsmarktcommunicatie en recruitment. De top 3 van activiteiten is plaatsen van vacatures, jobbranding – careerevent – campagnes en versterken van het werkgeversmerk. Maar wat gebeurt als je als HR-afdeling nog een stap verder gaat, zoals het geval was bij VUmc? We vragen het Laura Baselaar. 

Lid! Saskia Barendse (Ons Middelbaar Onderwijs): ‘Communicatie is niet het exclusieve domein van de afdeling Communicatie’

Saskia Barendse werkt bij de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs. De focus van communicatie was lange tijd vooral gericht op de uitvoering, de middelen. Saskia laat zien hoe regie op communicatie via meerdere kanalen, vanuit een gedragen strategie, kan bijdragen aan het realiseren van doelstellingen: ‘Communicatie is niet het exclusieve domein van de afdeling Communicatie’. Op Twitter […]

Lid! Marc Amaral (SPUP): ‘Alles draait om een open communicatieklimaat’

‘Grote strategieplannen voor een organisatie zijn zinloos als er geen open communicatieklimaat op de werkvloer heerst’, zegt Marc Amaral. Hij bekleedde bij grote bedrijven diverse communicatiefuncties. Amaral kwam erachter dat werknemers vaak niet open met elkaar praten. Op zijn huidige werkplek in Rotterdam geeft hij zijn kijk op het huidige communicatieklimaat. 

Lid! Ton Barning (Balu Personeelscommunicatie): ‘Betrek communicatie in een vroeg stadium bij HR-processen’

De verbinding zoeken tussen HR en communicatie is niets nieuws. Ton Barning van Balu Personeelscommunicatie werkt naar eigen zeggen al jaren in het ‘niemandsland’ tussen HR en communicatie. Hoe kijkt hij tegen de samenwerking tussen de twee aan?

Lid! Karin Jongbloed (Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenwaard): ‘De samenwerking met HR is heel belangrijk’

Zoals bij de recente wateroverlast in Groningen bleek, is de communicatie van waterschappen bij calamiteiten een grote uitdaging. Daarnaast wordt van de waterschappen verwacht dat ze steeds meer met elkaar en andere overheidsinstanties gaan samenwerken. Dat vraagt het nodige van een communicatieadviseur, weet Karin Jongbloed van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenwaard.

Interview met Ben van Berkel: ‘Talent duurzaam benutten’

Binnenkort vindt het congres Duurzame Inzet plaats, met een exclusieve korting voor lezers van het HR-Communicatie Netwerk. Wat gaat er die dag eigenlijk gebeuren? Ik sprak met initiatiefnemer Ben van Berkel. Zijn stelling: ‘We moeten het talent van alle generaties blijven ontwikkelen én benutten.’ Maar hoe doe je dat? Het congres zal de deelnemers hier handvatten […]

Lid! Lieke Michiels van Kessenich (CSO Milieuadvies): ‘Communicatie is dus een essentieel onderdeel van MVO’

Veel mensen starten het nieuwe jaar met goede voornemens, maar bedrijven horen we hier zelden over. Toch gaat een groeiend aantal organisaties aan de slag met maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Dat merkt Lieke Michiels van Kessenich als adviseur MVO bijna dagelijks.

Interview met Marius Rietdijk (VU): ‘Consequenties gedrag heb je met HR in de hand’

Met ruim zeshonderd leden krijgt het HR-Communicatie Netwerk steeds meer gewicht in de wereld van bedrijfsvoering. Om dit kracht bij te zetten staat dit keer wetenschapper Marius Rietdijk van de Vrije Universiteit Amsterdam in de schijnwerpers. Volgens hem bestaat er een fikse kloof tussen wat de wetenschap weet en het bedrijfsleven doet. Maar niet getreurd: deze […]

Lid! Rian Campen (TU Eindhoven): ‘Fysiek werk ik in beide vakgebieden’

Voor veel van onze 550 leden is de war for talent dagelijkse kost. Op weinig plaatsen woedt deze zo hard als in de technische sector. De techniek heeft te kampen met een stoffig imago en jong talent kiest al snel voor het bedrijfsleven. Hoe gaan universiteiten deze concurrentiestrijd aan? We vroegen het aan Rian Campen […]

Interview met Erik Reijnders: waar overlappen HR en IC?

Het zijn zware tijden voor organisaties en de mensen die er werken. Boventalligheid, reorganisaties, elke dag lees je erover. HR-professionals zijn volop in touw de procedurele kant van al dat gereorganiseer in goede banen te leiden. Communicatie-professionals ‘doen’ de corporate communicatie erover. De scheiding tussen die twee is niet zo strikt afgebakend als je zou […]

Lid! Huub Pennock (Ergo-balans): ‘Powernappen op het werk’

Onder onze ruim vijfhonderd leden zijn veel vernieuwers. Mensen die ideeën hebben over hoe we ons werk beter kunnen inrichten. Een van deze leden was onlangs volop in de actualiteit met een onderzoek naar powernappen op het werk. Waarom? We vroegen het aan Huub Pennock van Ergo-balans.

Lid! Wietske Glandorf (Gemeente Stede Broec): ‘Personeelsbeleid kan alleen succesvol zijn als de interne communicatie op orde is’

De leden stromen toe! We mogen alweer het vijfhonderdste lid verwelkomen in ons netwerk. Die zetten we natuurlijk met gepaste trots in de spotlight. Als afdelingshoofd bestuurlijke zaken van de gemeente Stede Broec (Noord-Holland) is Wietske Glandorf geïnteresseerd in zowel P&O- als communicatievraagstukken.

Visie van Arthur Claassen (Aon): ‘HR negeert nieuwe arbeidsverhoudingen’

Arthur Claassen en Nicole Toorenaar van Aon Hewitt stellen: HR-functionarissen zijn niet blind voor uitdagingen als vergrijzing, de war on talent en flexibel werken, maar slagen er niet in met een afdoende antwoord te komen. Carrièrepaden en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn nog te veel gebaseerd op traditionele arbeidsrelaties.

Lid! Hans de Gruijter (Ministerie van Defensie): ‘Als je mensen warm wilt maken voor je organisatie moet je er steeds vroeger bij zijn’

In tijden van bezuinigingen biedt HR-Communicatie een frisse kijk op actuele vraagstukken, zoals bij het door bezuinigingen geteisterde Ministerie van Defensie. We zetten projectmedewerker Onderwijs en Opleidingen Hans de Gruijter in de spotlight en vroegen hem hoe Defensie de war for talent aangaat.

Lid! Monique Qibeaux (sanQalpa): ‘De grens tussen werkgever en werknemer zal vervagen’

Het HR-Communicatie Netwerk is de 400-ledengrens gepasseerd en dat mag niet onopgemerkt voorbijgaan. Daarom zetten we ons 400e lid in de spotlight, of liever: in het zonnetje. Monique Qibeaux vertegenwoordigt met haar coöperatie sanQalpa een groeiende groep op de Nederlandse arbeidsmarkt en heeft daarover een heel eigen mening.

Lid! Jan Dries (Universiteit Antwerpen): ‘De identiteit van een organisatie blijkt voornamelijk uit het gedrag’

In Member in the spotlight laten we leden aan het woord met een eigen visie op HR-Communicatie. We namen al eens eerder een kijkje in België, maar zetten nog niet eerder een van onze zuiderburen in de schijnwerpers. Daarom ditmaal aandacht voor Jan Dries, medeoprichter van Gramma, een bureau voor corporate identity, en hoofd communicatie […]

Interview met Frank van Os (TNT Post): ‘Er gaat geen dag voorbij zonder dat je ons merk ziet’

Op een regenachtige januaridag stapt Frank van Os, manager van het Employer Brand TNT Post, het Amsterdamse lunchcafé binnen. Frank werkt sinds eind 2009 bij één van de grootste werkgevers van Nederland.

Interview met Inge Beckers, initiatiefnemer HR & Communicatie: ‘HR-communicatie moet als vakgebied groeien’

Inge Beckers heeft samen met René Ravestein HR-Communicatie.nl opgericht. Ze is hoofdredacteur en voorzitter van deze community. Daarnaast werkzaam als zelfstandig ondernemer, docent en auteur. Je kunt altijd bij haar terecht met vragen over HR-communicatie, branding en engagement. 

Lid! Martijn Leppink (Towers Watson): ‘Communicatie wordt steeds meer een vak waarin stevige, volwassen professionals de dienst uitmaken’

Na een rustige vakantieperiode verschijnt het HR-Communicatie Netwerk weer fris aan de start. Met een nieuwe lay-out en een ledental dat richting de driehonderd gaat. HR-Communicatie blijkt eens te meer een boeiend vakgebied wanneer we de nieuwe leden langslopen. Ditmaal richten we de spotlights op Martijn Leppink van Towers Watson.

Lid! Annemarie Stel (Wervingsvisie)

240 leden heeft het HR-Communicatie Netwerk inmiddels. Interessante leden, dus laten we graag zien wat er bij hen speelt. Daarom zetten we elke maand iemand in de spotlight. Onze leden maken immers het netwerk en het vakgebied. Ook dit keer weer iemand met een interessante kijk op HR-communicatie: Annemarie Stel van Wervingsvisie.

Lid! Roos van Vugt (Deloitte): ‘Als de wisselwerking tussen HR en recruiters goed is, kun je talent aantrekken en vasthouden’

Meer dan 150 leden heeft het netwerk inmiddels. Interessante leden, dus laten we graag zien wat er bij hen speelt. Daarom zetten we elke maand iemand in de spotlight. Onze leden maken immers het netwerk en het vakgebied. Ook dit keer weer iemand met een interessante kijk op HR-communicatie: Roos van Vugt van Deloitte.

Lid! Chris Noks (Rabobank): ‘De ontwikkeling van HR-communicatie is in een stroomversnelling geraakt door technische innovaties’

Steeds meer mensen weten hun weg naar het Netwerk HR-Communicatie te vinden: sinds vorige maand is het ledenaantal verdubbeld tot over de 120. Tijd dus voor het maandelijkse interview met een van de leden. Leden die een eigen visie op HR-Communicatie hebben en hun ervaringen graag met de rest van Netwerk willen delen. Dit keer: […]

Lid! Judith Janssen (Eprom): ‘HR en Communicatie, een gouden combinatie’

Het HR-Communicatie Netwerk groeit als kool. We hebben al meer dan zestig leden, en daar komen er elke dag een paar bij. Om u nog beter te leren kennen, interviewen wij eens per maand een van de leden. Leden die een eigen visie op HR-Communicatie hebben en hun ervaringen graag met de rest van Netwerk […]

Visie van professor Ed Lawler: ‘New world needs new management model’

Door Alexander Crépin Ed Lawler is een interessante wetenschapper. Jaren geleden wist hij mijn aandacht al te trekken met de uitspraak dat binnen 10 jaar HR onder de verantwoordelijkheid van IT managers zou kunnen komen te vallen als HR de aandacht niet zou verleggen van beheersmatige activiteiten naar actieve ondersteuning van managers bij het realiseren […]