Lid! Alexander Steegh: ‘Het is mijn passie om via Werkenbij.FM bedrijven te verbinden met werkzoekend talent’

Graag stellen we aan jullie ons nieuwe lid Alexander Steegh voor. Alexander is een veelzijdige arbeidsmarktprofessional. Hij maakt podcastproducties voor recruitment, arbeidsmarktcommunicatie en werkgelegenheid. Tot slot helpt hij menig professional op weg als loopbaancoach.


Wie ben je en wat doe je?

Ik ben een arbeidsmarktdier die op innovatieve wijze de verbinding maakt tussen werkgever en werkzoekend talent. Maar ik ben veel meer dan mijn werk: echtgenoot, vader, herenboer, ontwikkelaar van Nederlands eerste elektrische motorfiets, kunstliefhebber, hobby-vinoloog van Spaanse wijnen. Thuis drink ik eigenlijk alleen maar Spaanse wijn, maar …. als je mij een fles Franse wijn cadeau doet dan drink ik hem heus op 😍

Wat versta jij onder HR-communicatie?

HR en communicatie komen bij elkaar o.a. bij arbeidsmarketing. HR moet alles uit de kast halen om als werkgever zichtbaar te zijn voor de arbeidsmarkt en met goed werkgeverschap – dat wat oh zo waardevol is bij organisaties – nieuw talent werven. Er is een arsenaal aan tools voor online marketing en via storytelling en podcasts maak je HR-communicatie mogelijk.

Ik houd mij specifiek bezig met podcasts voor werkgevers. Dat kunnen series zijn over employee journeys, persona’s, HR-projecten, bijzondere klanten, etc. Meestal begint een relatie via deelname aan WerkenBij.FM.

Waar, wanneer heb je onlangs nog HR-communicatie kennis gedeeld?

Ik heb een podcast landschapskaart ontwikkeld. Hier worden alle (werkenbij-pagina’s van) bedrijven in gebundeld. In ongeveer 10 minuten krijg je een eerste indruk per aantrekkelijke werkgever. Als werkzoekende kun je op deze kaart klikken op een bedrijf bij jou in de buurt en kun je via diverse sociale media tools het bedrijf leren kennen. Via WerkenBij.FM kun je een kijkje nemen en zien hoe mooi dit is. Zo wordt de verbinding tussen werkgever en werkzoekend talent gemaakt.

Heb je een droom voor het vak?

Doordat ik ook als Loopbaancoach werkzaam ben, kwam ik erachter dat werkzoekenden geen idee hebben welke interessante bedrijven er zijn in hun eigen omgeving. Ze kennen ze niet en ze weten ook niet waar ze moeten zoeken. Via de WerkenBijMap zorgen wij ervoor dat iedereen op zijn eigen manier en vanuit zijn eigen interesses een bedrijf kan leren kennen. Ben jij een Facebook-type? Dan klik je op het juiste icoontje en je leert het bedrijf via Facebook kennen. Luister je liever en laat je door middel van storytelling het bedrijf tot leven komen? Dan klik je op het podcast icoontje enz.

Het is mijn passie om via WerkenBij.FM zoveel mogelijk bedrijven op de kaart te zetten en hun ware identiteit en boodschap over te brengen en ze te verbinden met werkzoekend talent.

Voor welke vragen kunnen onze leden bij jou terecht?

Ik hoop bij HR & Communicatie mensen te ontmoeten die dit helemaal snappen en met mij kunnen sparren zodat we elkaar gaan versterken.

Podcasts zijn leuk en ik gun het iedereen om met podcasts te gaan werken.
Dus wil jij je boodschap helder naar buiten brengen? Bel of mail mij 🤩

Alexander Steegh

www.werkenbij.fm

06-28338242

a.steegh@dmwgroep.nl

Alexander Steegh volgen op LinkedIn

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie