Deze podcasts brengen nieuwe inzichten naar de werkvloer

Hoe kun je als (werkgevers-)merk of organisatie een podcast effectief inzetten? En hoe houd je de aandacht van je luisteraars vast? As We Speak maakte onlangs de volgende goede verhalen voor interne communicatie én ook voor het grote publiek. Werkstress preventie, vitaliteit en gezondheid staan voorop. Net als inspirerende inzichten voor HR-professionals…

Hakuna Matata Hike van Disney

Storytelling is het bestaansrecht van The Walt Disney Company. En als je als werkgever dan aandacht wil schenken aan het voorkomen van werkstress bij je medewerkers dan doe je dat, hoe kan het ook anders door middel van storytelling. Voor de Benelux-organisatie van het grootste entertainmentmerk ter wereld ontwikkelden en produceerden wij de ‘Hakuna Matata Hike’. Een zorgenvrije wandelpodcast, want dat is waar Hakuna Matata voor staat: geen zorgen. Een frisse wandeling met de oortjes in onder leiding van Disney fanaat Michiel Veenstra. Alle voordelen van een dagelijkse wandeling kwamen aan bod, net als leuke tips en trics om stress op de werkvloer te verlagen (laat het los, laat het gaan 😊). Natuurlijk kwamen Timon en Pumba ook als gast voorbij in deze interne podcast.

De Verjaardagspodcast van CZ

Van harte gefeliciteerd! Hoe groot of klein je het ook viert, vandaag is het feest. Alle verzekerden van CZ ontvangen op hun verjaardag een uniek cadeau om naar te luisteren: de verjaardagspodcast! Als luisteraar hoor je hoe belangrijk het is om je verjaardag te vieren. Er wacht een nieuw levensjaar en natuurlijk wil je dat fit en gezond tegemoet gaan. In deze branded podcast helpt de zorgverzekeraar daarbij. Je luistert naar levenslessen van een honderdjarige, de oorsprong van het vieren van je verjaardag en tips voor een vitaal nieuw levensjaar. De podcast krijgt voor de verzekerden een persoonlijk tintje door een speciaal item over hun geboortemaand!

Deze podcast is niet te beluisteren via je favoriete podcast app maar als je verzekerd bent bij CZ houd dan op je verjaardag je mail in de gaten :)

HR360 van Mercer

Goede gesprekken, nieuwe inzichten, opvallende gastcolumns en het laatste HR-nieuws én dat in slechts een kwartiertje: dat is de belofte van HR360.

Deze nieuwe podcast-serie is onlangs gelanceerd in samenwerking met HR-dienstverlener Mercer. Met de maandelijkse show willen we elke HR-professional inspireren om soms met een net andere blik naar het vakgebied te kijken. En juist daarom voeren we gesprekken met gasten vanuit totaal andere disciplines, van relatiecoach tot sportpyscholoog en van hoogleraar tot muziekleraar. De nieuwe inzichten die je als luisteraar opdoet helpen je om te blijven innoveren tijdens je werkdag.

HR360 verschijnt elke laatste donderdag van de maand in je favoriete podcast app! Luister nu naar aflevering 1:

As we speak Podcasts is een full-service podcast bureau en kennispartner van HR & Communicatie. Neem contact op met Robin van Vliet als je hierover meer wil weten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie