Interview met Robin van Vliet van AS WE SPEAK Podcasts: ‘De motiverende en verbindende werking van podcasts is groter dan je denkt’

Zo tof dat wij deze enthousiaste nieuwe kennispartner aan jullie voor mogen stellen: AS WE SPEAK Podcasts helpt organisaties bij het vertellen van hun verhaal door het ontwikkelen en produceren van podcasts.

Wie zijn AS WE SPEAK Podcasts?

Wist je dat er meer dan 6 miljoen Nederlanders met regelmaat naar een podcast luistert? En dat de helft daarvan dit wekelijks in ieder geval gemiddeld 64 minuten doet? De podcastmarkt is volop in ontwikkeling en als vier audio-liefhebbers zijn wij, Arne, Taco, Thomas en Robin, iets meer dan een half jaar geleden gestart met AS WE SPEAK Podcasts.

Kun je je voorstellen dat jij jouw doelgroep 64 minuten weet te boeien met jouw verhaal? Dan kan het maar beter een goed verhaal zijn. Een verhaal dat inspireert, informeert of juist een stukje entertainment biedt.

Wij helpen merken en organisaties bij het vertellen van hun verhaal door het ontwikkelen en produceren van podcasts.

Wat doen jullie specifiek op het gebied van HR-communicatie?

Wij zien veel kansen om podcasts in te zetten binnen alle vormen van zakelijke communicatie. Denk hierbij ook aan arbeidscommunicatie en/of binnen het recruitmentproces. Speciaal voor de medewerkers van de Nederlandse Loterij en The Walt Disney Company Benelux hebben we podcasts ontwikkeld. Daar werd enorm enthousiast op gereageerd. Voor HR-dienstverlener Mercer ontwikkelden we een serie over verschillende thema’s als werkgeluk, de toekomst van werk en het pensioenakkoord. En voor het personeel van een grote zorgverlener zijn we op dit moment een podcast aan het produceren op het gebied van vitaliteit. De domeinen HR & Communicatie komen bijna dagelijks in ons werk naar voren.

HR & Communicatie houdt zich bezig met de vraag ‘Hoe informeer, motiveer en verbind je (toekomstige) medewerkers?’ Hoe kan jouw inbreng bijdragen aan de ontwikkeling van dit vakgebied?

Naast het feit dat er veel kansen zijn om podcasts in te zetten binnen HR-communicatie, hebben wij ook veel leuke ideeën over hoe je dit kunt doen. Een luisterboodschap wordt bijvoorbeeld erg goed opgenomen door het brein. Dat maakt een podcast dus erg geschikt om informatie te delen. Daarnaast heeft het ook een motiverende en verbindende werking. Wij willen er voor zorgen dat het medium een volwassen plaats krijgt binnen alles wat met HR en communicatie te maken heeft en op deze manier een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van dit vakgebied.

Waar, wanneer heb je onlangs nog HR-communicatie kennis gedeeld?

We gaan zoveel mogelijk kennis delen binnen deze community! Whitepapers over hoe je podcasts inzet voor interne en externe communicatie, top-10 ideeën voor podcasts binnen je recruitmentproces en misschien zelfs wel een hoorcollege over de kracht van audio. Heeft dit je interesse, luister dan naar de podcasts op de website www.blikop2021.nl. Die hebben wij ontwikkeld en geproduceerd.

Welke tip wil je de leden van HR & Communicatie geven?

Misschien werk je zelf, net als je collega’s veel vanuit huis op dit moment. Onze tip is om zo nu en dan onder werktijd even achter het beeldscherm vandaan te komen om een lekkere wandeling te maken. Samen met werkgeluk-expert Arjen Banach, ontwikkelden we de Happy Hikes; dit is een serie van vier wandelpodcasts waarin op speelse wijze aandacht is voor de vitaliteit van je medewerkers. Ter inspiratie bieden we jullie graag een luisterdemo aan. Dat is gelijk reden voor die mooie wandeling. Meld je even aan op www.aswespeakpodcasts.nl/happyhikespodcast en je ontvangt de aflevering in je mailbox. Veel luisterplezier!

Welke vraag heb jij aan onze community, en voor welke vragen kunnen onze leden bij jullie terecht?

Wij zouden graag meer te weten komen over de (communicatie) uitdagingen die iedereen binnen zijn of haar eigen organisatie heeft. Als blijkt dat de podcast het antwoord kan zijn op één van die uitdagingen dan helpen we jullie natuurlijk graag bij het ontwikkelen en produceren ervan 😉.

AS WE SPEAK Podcasts

Joop Geesinkweg 901
1114 AB Amsterdam

Neem contact op met Robin van Vliet via 06 53 46 91 37 of robin@aswespeakpodcasts.nl

Verder lezen: www.aswespeakpodcasts.nl

We vinden het ook geweldig als je ons volgt via LinkedIn!

1 antwoord
  1. Inge Beckers
    Inge Beckers zegt:

    Gisteren maakte ik samen met mijn lief een wandeling over de Kampina (een prachtig natuurgebied in Noord-Brabant). Van @robin-van-vliet had ik de uitnodiging ontvangen om naar de ‘Private Podcast: Happy Hikes’ te luisteren. Werkgeluk-expert Arjen Banach vertelt handige weetjes over hoe je stress kunt elimineren en vitaliteit kunt vergroten. Ik was aangenaam verrast en raad iedereen aan om de luisterdemo ook aan te vragen! ✅

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie