Podcast: je best doen om aandacht te verdienen

Arbeidsmarktspecialist en podcaster Marcel van der Quast heeft in aflevering 18 van zijn podcastserie ‘Hier is AMC’ te gast Maarten Bokhoven van ABNAMRO. Sowieso een interessante werkgever, maar ook de werkgever die in 2017 en 2018 veel bekroond is op het gebied van creativiteit in arbeidsmarktcommunicatie.

‘Dat zal in 2019 zeker nog doorgaan, ik denk dat ik met The Lockdown de gedoodverfde winnaar van de Werf&-award 2019 voor de microfoon heb’, aldus Marcel. ‘Dus is Maarten dé persoon van het moment om het over creativiteit en AMC te gaan hebben. En dan niet alleen over de ‘mooie plaatjes’, maar juist ook over de organisatie ervan. Hoe organiseer je nu zulke creatieve projecten?

Het is weer een prachtige inkijk geworden in een van de interessante wervingskeukens van ons land. Daarmee was het voor mij al een erg mooi gesprek, en is het voor iedereen die werkzaam is in AMC, employer branding, recruitment of in de buurt daarvan, een buitenkansje om hier naar binnen te kunnen kijken.

We bespreken bijvoorbeeld het employer brand construct dat de basis vormt voor alle communicatie met de arbeidsmarkt. Dit hangt letterlijk aan de muur bij het team van Maarten.

De werkwijze van het team komt ook voorbij. De agile manier van werken is mede de basis voor de vele mooie projecten die tegelijk lopen. Nu is agile werken bijna een cliché aan het worden, maar in het gesprek wordt het lekker praktisch, en kun je er zo tips voor je eigen situatie uit halen.

Daarna gaan we dieper in op The Lockdown, het creatieve paradepaardje van ABNAMRO. We bespreken het ‘ding’ zelf, een AR Escape Room. Maar we belichten juist ook de achterkant en de organisatie van het project. Het begint bij de doelgroepinzichten, en de eigen medewerkers hebben een belangrijke rol van begin tot eind.’

Bij elkaar weer mooi luistervoer voor iedere AMC-pro van een interessante AMC-pro. Ik zou er zeker tijd voor maken dit te luisteren. Maar ik ben niet objectief natuurlijk. De hele aflevering kun je bekijken via Youtube of beluisteren via de podcastlinks in de Toolbox.

Een uitgebreider artikel lees je via LinkedIn.

Blog geschreven door Marcel van der Quast
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie