2019: een jubileumjaar!

In het najaar van 2009 zijn we gestart met HR & Communicatie en dat gaan we vieren tijdens dit jubileumjaar!

Inge Beckers, hoofdredacteur en initiatiefnemer van HR & Communicatie: ‘In 2009 benaderde René Ravestein mij met het voorstel om een netwerk op te richten. Een geweldig initiatief, vond ik meteen, en dat is het nog steeds. Wij vonden elkaar vooral op de gedeelde visie dat het toen nog jonge vakgebied HR-communicatie professioneler in organisaties ingebed kon worden.

Ik houd van innoveren, ontwikkelen en inspireren en dat is wat ik met plezier heb gedaan. Met veel enthousiaste professionals co-creëerden we inspiratiedagen en we ontwikkelden zelf nieuwe kennis tijdens World Cafés.

We zijn van netwerk gegroeid naar een community of practice. HR- en communicatieprofessionals hebben bij HR-communicatie.nl een aangename plek gevonden om te excelleren in het goed informeren, motiveren en verbinden van (toekomstige) medewerkers.’

Vooruitkijkend naar 2019

Ook in 2019 staat het delen van kennis centraal. HR & Communicatie gaat samen met de partners het komende jaar de kennis uitbreiden op het gebied van ‘draagvlak’.

Hoe vind je draagvlak voor het uitvoeren van je ideeën, inzichten en plannen op gebied van HR-communicatie? Dit is een vraagstuk dat speelt bij velen in de community en het netwerk van HR & Communicatie. Je hebt een plan waar de organisatie wat aan heeft, maar hoe krijg je er draagvlak – en dan bedoelen we concreet aandacht, tijd, budget – voor?

We trappen het kennisthema af met een vraag in de dialoog-denktank waar iedereen aan kan bijdragen:

Wat versta jij onder draagvlak en wat is jouw absolute tip om draagvlak te krijgen?

We zijn benieuwd naar jouw inbreng, expertise en tips op dit onderwerp. Verderop dit jaar kun je dan met de verzamelde en verdiepte kennis aan de slag.

Nieuwe events en kennispartners

Ook voor het nieuwe jaar is de agenda gevuld met interessante bijeenkomsten (sommige met scherpe kortingen!), lunches en borrels. Nieuwe ideeën voor (members-only) evenementen komen eraan, hierover later meer. Ook gaan we een aantal nieuwe kennispartners aan jullie voorstellen. Houd onze site (en onze nieuwsbrief) in de gaten.

Terugblik op 2018

In 2018 gingen we de samenwerking aan met nieuwe kennispartners: CircleLytics, Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie en Treams. In voorjaar van 2018 organiseerden Simone Otte-Klandermans van The Addstore en Ron Jansen van RecruitmentMakers de workshop ‘Mind the gap’, waarbij de uitdaging tussen arbeidsmarktcommunicatie en recruitment centraal stond. Natuurlijk organiseerden we onze inspiratievolle netwerklunches en -borrels en hielden we onze eerste dialoog-denktank over het kennisthema ‘Luisteren’.

Wist je dat je de foto’s van onze events op onze Facebook-pagina vindt?

Great Place to Work en Bex*communicatie deelden hun expertise in het najaar tijdens het summum ‘Beter luisteren: zo doe je dat!’ We creëerden ruimte voor nieuwe informatie, vragen stellen, doen en ervaren. De dialoogtool van CircleLytics speelde een hierbij een belangrijke onderzoekende rol. Uit de interactie werd de persoonlijke betrokkenheid van onze communityleden bij het thema direct duidelijk. Het resultaat mag er zijn; we hebben de tips en uitgangspunten gebundeld waarmee je beter luisteren in je organisatie kunt vormgeven.

Het team HR-Communicatie.nl

Ons team bestaat uit Inge Beckers, initiatiefnemer en hoofdredacteur, Marjolijn Vlug, redacteur en organisator, en Jan Jaap Elenbaas, online expert.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie