Kennispartner Merknemers

Beloningsbeleid moderniseren. Er kan meer dan je denkt!

Esther Flipse van Merknemers zorgt ervoor dat de beloning een bijdrage levert aan het realiseren van de bedrijfsstrategie en tegelijkertijd beter wordt ingespeeld op de individuele en veranderende behoeften van de medewerkers.

De visie op HR-communicatie van Esther Flipse:

Merknemers betrekt altijd medewerkers bij de projecten waar zij een advies over geven. Dit doen ze door interviews te houden om te bepalen waar de behoefte ligt. Door het advies ook aan hen te presenteren, creëren ze de eerste aanzet van de olievlek die door de organisatie heen gaat. Ten tweede helpen ze organisaties, nadat het beleid is bepaald, om de communicatie hierover richting alle medewerkers op te zetten. Belangrijke vraag vooraf is: in hoeverre hebben medewerkers al inzicht in hun huidige arbeidsvoorwaarden en de totale waarde ervan?

Esther: ‘Wil jij tevreden werknemers? Kies dan voor een strategie met beheersbare risico’s, een flexibele kostenstructuur en een modern, eigentijds en gepersonaliseerd beloningsbeleid. Het resultaat: tevreden werknemers en een succesvolle organisatie.’

Bijdragen en berichten van Merknemers: