Whitepaper ‘Duurzaam werkgeverschap’ ziet vandaag het levenslicht

PERSBERICHT | Met gepaste trots presenteren we vandaag onze whitepaper over Duurzaam werkgeverschap. Gedurende een proces van een jaar heeft de community van HR & Communicatie zich gebogen over het onderwerp ‘Duurzaam werkgeverschap’. Samen met de experts van het netwerk is er kennis gedeeld, verdiept en verrijkt. 

Voor ons staat Duurzaam werkgeverschap voor de continue aandacht voor en investering in werkplezier, diversiteit, duurzame inzetbaarheid, vitaliteit en arbeidsomstandigheden. Als je als werkgever hierin investeert, blijven werknemers productief, gemotiveerd en betrokken bij je organisatie.

Daarom: duurzaam duurt het langst!

De HR-communicatie community heeft veel verschillende soorten expertises in huis en benadert vraagstukken vanuit het perspectief van HR én van communicatie. In de whitepaper kijken we vanuit de bril en het belang van werkgever en werknemer. Want in dat samenspel worden de oplossingen gevonden voor de meest duurzame werkgevers van de toekomst. Dat het onderwerp belangrijk is, laten we ook zien in deze whitepaper. Immers; werkplezier en diversiteit dragen bij aan het innovatie- en ontwikkelvermogen van een organisatie. Elke verzuimende medewerker kost veel geld. Het iedere keer opnieuw laten wegvloeien van kennis uit een organisatie is onverstandig.

Duurzaam werkgeverschap; vanuit verschillende invalshoeken

In de whitepaper wijden we aan elk van deze thema’s een hoofdstuk. We gaan ook in op een tool waarmee je kunt meten hoe duurzaam uiteindelijk je werkklimaat is. Tenslotte staan we stil bij de manier waarop deze onderwerpen samen komen in een aantrekkelijk werkgeversmerk, wat bijdraagt aan gerichte employer branding en sterkere arbeidsmarktcommunicatie. De laatste pagina’s van de whitepaper is een cadeautje: praktische tips en tops waarmee je direct aan de slag kunt.

In mei zijn we gestart en hebben we ideeën en inzichten opgehaald via de dialoog-denktank over Duurzaam werkgeverschap. Zo’n 52 communityleden deden mee aan deze verkenning en zij gaven samen 117 onderbouwingen.

Met de boegbeelden hebben we vervolgens deze uitkomsten tegen het licht gehouden en kwamen we tot de indeling van deze whitepaper. De verschillende boegbeelden namen elk een hoofdstuk voor hun rekening, gebaseerd op de uitkomsten uit de denktank en hebben dit verrijkt met hun persoonlijke kennis.

De whitepaper ziet vandaag het levenslicht, maar vanwege de geldende Coronamaatregelen is ervoor gekozen het bij behorende summum geen doorgang te laten vinden. Dat halen we begin 2022 in. Er is dan volop de kans om met de auteurs van gedachten te wisselen over dit onderwerp.

Veel tips en tops van onze experts

In de whitepaper presenteren de HR & Communicatie experts maar liefst 25 tips en tops waarmee je direct aan de slag kunt gaan. De auteurs zijn: Monique Hendriks van Bex*communicatie tevens voorzitter van het Expert Panel van HR & Communicatie, Mariken Kooi van Double-OO, Raymond Godding van Godding Storytelling & Training, Esther Flipse van Merknemers, Robin van der Meulen en Kirsten van Enk van 2DAYSMOOD. De eindredactie werd verzorgd door Inge Beckers, voorzitter van HR & Communicatie.

Bekijk de whitepaper ‘Duurzaam duurt het langst‘ online.

Noot voor de redacties: voor vragen kun je terecht bij Inge Beckers, 06 280 90 755, inge@hr-communicatie.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie