Lid! Jan Floris Holsteijn: ‘Met onze frisse aanpak in arbeidszaken kom je bijna nooit bij de rechter’

Veel nieuwe leden in onze community! Vandaag stelt advocaat en mediator Jan Floris Holsteijn van Qisolute zich aan jullie voor!

Wie ben je en wat doe je?

Jan Floris Holsteijn, advocaat en mediator, eigenaar van Qisolute Advocaten met vier medewerkers. Gedreven pak ik complexe problemen aan die voor u stress opleveren. Zakelijk of privé. Ik bied geïntegreerd de juridische analyse naast waardevolle inzichten op het menselijke vlak. In arbeidsrecht, ondernemingsrecht, contractenrecht. U zoekt begeleiding bij het vinden van een integere oplossing. Met u werk ik eraan hoe om te gaan met de communicatie, zodat de aanpak oplossingsgericht en effectief is en niet alleen juridisch correct.

Wat versta jij onder HR-communicatie?

In de ontslagpraktijk is dat: zó adviseren en als management zó communiceren, dat respectvolle en rechtvaardige regelingen kunnen worden bereikt. Wordt dat in goede communicatie met HR en het management bereikt, dan heb je als werkgever nooit of bij hoge uitzondering een rechter nodig.

Waar, wanneer heb je onlangs nog HR-communicatie kennis gedeeld?

Wij werken als advocaten samen met HR-managers om optimaal te kunnen communiceren bij arbeidsconflicten en reorganisaties. Daarbij geef ik de arbeidsrechtelijke grenzen en mogelijkheden aan en adviseer ik over de communicatie. Dat leidt tot een verfrissende aanpak. Zo effectief dat je bijna nooit bij de rechter komt.

Welke tip wil je de leden van HR & Communicatie geven?

Voor het voorkomen of minder schadelijk maken van conflicten helpt de ’typische advocatenbrief’ niet; die dreigt en getuigt niet van respect voor de positie van de andere partij. Die aanpak gaat in tegen het belang van de eigen onderneming of instelling/cliënt. Afgewogen communicatie waarin zowel de onderhandelingspartner als de eigen cliënt zich gezien en begrepen voelt, biedt mij veel meer voldoening en onze cliënten eerder een oplossing. Is dat juridische hulp? Nee, eerder ‘MVO’, maatschappelijk verantwoord oplossen van conflicten.

Voor welke vragen kunnen onze leden bij jou terecht?

Leidinggevenden en HR adviseer ik in arbeidszaken, bij reorganisaties en transacties. Privépersonen help ik met ontslagzaken. Ik wil weten: hoe zit u in het conflict of het probleem? En gaat het de tegenpartij om genoegdoening, teleurstelling, angst, onmacht, niet begrepen worden? Wie daar geen oog voor heeft mist de kern. Ik ben pas gelukkig als mijn begeleiding een oplossing biedt.

Contact

Jan Floris Holsteijn
M: 0650667129
E: janfloris@qisolute.nl

Qisolute

Plantage 7
2311 JB Leiden
T: 0715164888
qisolute-advocaten.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie