Lid! Raymond Godding: ‘Met verhalen meer begrip tussen mensen tot stand brengen’

In het interview met Raymond Godding draait het om verhalen. Hij schrijft al blogs op HR & Communicatie sinds 2010!  

‘Ik ben al vanaf mijn jeugd gefascineerd door mythen en legendes, verhalen van magie en transformatie, de strijd tussen goed en kwaad, van kleine en grote helden. Ik heb Taalwetenschappen aan de Universiteit van Tilburg gestudeerd. En daarin vooral de keuze gemaakt voor maatschappelijke betekenis, in het bijzonder de verwerving van het Nederlands door anderstalige leerlingen. Dat heet nu NT2. Ik vond het altijd leuk om te spelen met taal, schreef gedichten en songteksten. En daar heb ik profijt van gehad in de eerste jaren van mijn zelfstandigheid als copywriter. Toen ik eenmaal kennismaakte met de waarde van waarden in relatie tot identiteit en ontwikkeling, verlegde ik mijn focus naar HR-communicatie, goed werkgeverschap en organisatieontwikkeling.

Waar ik me nu mee bezig houd is in feite een samenspel van de kennis en ervaring die ik heb opgebouwd en wat ik vanuit mijn missie wil bijdragen, namelijk meer begrip en verbinding tussen mensen tot stand brengen door middel van verhalen. Ik help organisaties verhalen te vinden en te delen om richting te geven aan collectieve ambities en de bedoeling tastbaar te maken. Trajecten waar ik blij van word, hebben vaak te maken met het bepalen van een gezamenlijke identiteit en visie of met het verbeteren van samenwerking. Wie zijn wij, waar staan we voor en waar gaan we voor?

HR-communicatie vertegenwoordigt voor mij exact het gebied waarop ik het liefs actief ben, waar vakgebieden versmelten en integrale strategische oplossingen gevraagd worden. Dat vind je ook terug in mijn dienstverlening, van procesbegeleiding tot verhalen en van creatieve communicatie tot het verzorgen van workshops en trainingen.

De laatste keer dat ik HR-communicatie kennis heb gedeeld, was in de vorm van een blog over de waarde van een aansprekend werkgeversverhaal. Leuk om te melden is dat ik samen met een fotograaf momenteel werk aan de totstandkoming van een gedichtenbundel, die naar verwachting in januari gereed zal zijn. Als het zover is, ga ik dat zeker bekendmaken.

Mocht je als lid van HR & Communicatie betekenis willen geven aan organisatiewaarden en ambities of beleving willen realiseren bij gewenste ontwikkeling, dan nodig ik je uit om kennis te maken met de kracht van verhalen. Je weet immers dat het echte onderscheid zit in de bevlogenheid en betrokkenheid van mensen. De overtuigingen die je met elkaar deelt en de positieve ervaringen die je tot stand brengt voor jezelf en anderen. Betekenisvolle verhalen verbinden medewerkers, trekken de juiste klanten en sollicitanten aan en geven richting aan je organisatie. Bovendien zijn verhalen waardevol in coachingstrajecten en bieden ze een goede basis om jezelf authentiek te presenteren.’

GODDING & CO

Raymond Godding
Bredaseweg 86
5038 NH Tilburg
013-5186158

info@godding-co.nl
www.godding-co.nl
www.organiserenmetzin.nl
06-24995025

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie