Nieuw lid, Chantalle Weemaes: ‘Het is mijn missie om zoveel mogelijk professionals en organisaties in hun “TopState” te brengen’

Graag stellen we aan jullie ons nieuwe lid Chantalle Weemaes voor. Chantalle traint met een team al vele jaren organisaties om duurzaam topprestaties te leveren of weer te gaan leveren. Ze is expert op het gebied van de achterliggende systemen in het lichaam die verantwoordelijk zijn voor succes.

Wie ben je en wat doe je?
Mijn naam is Chantalle Weemaes en ik train met een team al vele jaren organisaties om duurzaam topprestaties te leveren of weer te gaan leveren. Het is mijn missie om zoveel mogelijk professionals in hun “TopState” te brengen.

Ik ben met mijn kennis en jarenlange ervaring een expert geworden op het gebied van de achterliggende systemen in het lichaam die verantwoordelijk zijn voor succes.

Ik weet hoe je met het brein en biochemie kunt spelen en beleeft daar veel plezier aan dit anderen te leren. Ze zeggen dat dat altijd goed terug te zien is in de verschillende lezingen en trainingen die ik in het land en online geef. Zelf merk ik vooral dat ik heel blij word als mijn deelnemers gaan ervaren dat de hoeveelheid energie die je tot je beschikking hebt je niet overkomt maar gewoon in te regelen is. Je bent zelfsturend in je eigen fysieke en mentale gezondheid en dat zie je terug in het bereiken van je doelen en successen.

Wat doen jullie specifiek op het gebied van HR-communicatie?
Bij TopState houden we ons bezig met de energievraagstukken binnen organisaties. Waar zitten de energielekken, hoe spoor je deze op en hoe dicht je ze. Energielekken zitten in medewerkers en in organisatiesystemen. Het is goed om deze beide onder de loep te nemen en daarop een plan van aanpak te maken. Om organisaties met deze energiesystemen kennis te laten maken organiseren we bijvoorbeeld de HR-BoostCamp, een kosteloze onlinetraining van twee uur waarin we de deelnemers laten zien en ervaren welke energiesystemen en zijn en hoe je deze kan aansturen. Voel je vrij een keertje mee te trainen om het zelf te ervaren. Naast deze HR-BoostCamp delen we veel blogs, vlogs en podcasts om de kennis over energiemanagement te verspreiden. We staan op beurzen en schrijven voor bladen. Ook hebben we een kosteloze EnergieScan waarbij organisaties anoniem de hoeveelheid energie van hun medewerkers in kaart kunnen brengen en een medewerker direct een beeld krijgt van zijn energievoorraad. Dit levert altijd mooie gesprekken op.

HR & Communicatie houdt zich bezig met de vraag ‘Hoe informeer, motiveer en verbind je (toekomstige) medewerkers?’ Hoe kan jouw inbreng bijdragen aan de ontwikkeling van dit vakgebied?
Als je weet hoe de energiestromen lopen en te beïnvloeden zijn dan kun je het vervolgens medewerkers laten ervaren waardoor en motivatie ontstaat. Door dit met elkaar te doen ontstaat er begrip en verbinding en gaat het stromen. Energie heeft veel met communicatie te maken. Kijk maar eens hoe je communiceert met een kort lontje of met wantrouwen. Door het spel van je biochemie en brein te leren spelen krijg je binnen de organisatie hier opnieuw grip op. Wij zien dat door het verspreiden van de kennis over biochemie en brein het begrip energie een makkelijk bespreekbaar onderwerp wordt en er nieuwe oplossingen mogelijk worden. Ook de interne communicatie in de organisatie is van groot belang voor de hoeveelheid energie. Onduidelijkheid hierin zorgt direct voor een energielek.

Welke tip wil je de leden van HR & Communicatie geven?
Als jij helder en duidelijk wilt communiceren is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen en jouw hoeveelheid energie op peil te houden. Met te weinig energie is het lastig een rode draad vast te houden en overzicht te behouden tussen hoofd- en bijzaken in je communicatie. Go first in jouw communicatie. Zorg dat je in je brein de juiste programma’s op hebt staan zodat jouw communicatie er ook op een passende manier uit komt. Ook je fysieke houding, naast jouw hoeveelheid energie spelen hierbij een grote rol.

Welke vraag heb jij aan onze community, en voor welke vragen kunnen onze leden bij jullie terecht?
Met alle vragen of verhalen over energie in een organisatie kun je bij ons terecht. We horen ook graag jouw ervaringen op dit vlak en werken graag met aanvullende organisaties samen om zo nog meer impact te maken en de gewenste veranderingen voor elkaar te krijgen. Dus schroom niet om nader kennis te maken, we kijken naar je uit!

Chantalle Weemaes

 

www.TopState.nl

Chantalle@topstate

Chantalle: 06-39723229

TopState: 040-2094266

 

Volg of connect met Chantalle op LinkedIn

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie