Netwerklunch: fijn contact met gelijkgestemden

Op donderdag 6 juli schoven we aan bij een (bijna te) lekkere lunch met oprechte tafelgesprekken over het HR & Communicatie-vakgebied. Een klein gezelschap dit keer doordat meerdere aanmelders wegens overmacht niet konden aanschuiven (we ontmoeten ze gelukkig alsnog bij de eerstvolgende lunch op 6 oktober in Amsterdam).

Ons gloednieuwe lid Krista de Wolff was enthousiast: “De netwerklunch was heel geslaagd! Goed geregeld en we hebben erg lekker gegeten. Het is een leuke manier om op een informele manier inzichten en ervaringen uit te wisselen met gelijkgestemden. Doordat iedereen weer een andere achtergrond heeft, maar wel gedeelde interesse in HR-communicatie raakte ik geïnspireerd door de gesprekken tijdens de lunch. Met dit in mijn achterhoofd zal ik zeker vaker aansluiten!”

Ook Emily Larsen vond het een ervaring die voor herhaling vatbaar is: “De eerste keer dat ik aansloot bij de netwerklunch van HR-Communicatie; onder het genot van heerlijk eten elkaar leren kennen en ideeën uitwisselen. Een kleiner groepje dan verwacht maar daardoor hadden we snel door dat we op hetzelfde level zaten met elkaar.”

Krista (werkgelukdeskundige), Marjolijn (expert gastvrije HR-communicatie) en Emily (HR business partner ‘in between jobs’) ontdekten de interesse die hen bindt: happy zijn in je werk, wat organisaties daar al aan doen en wat vooral nog niet. Ook wat je natuurlijk zelf kan beïnvloeden. Kortom, we noemden het Werkgeluk.

Een ander punt van herkenning dat ter tafel kwam was durven kiezen, durven een sprong te maken in je loopbaan die achteraf misschien niet de juiste blijkt – maar dat weet je dan ook weer en zodoende kom je vooruit en bereik je wat je wel graag wilt. Dat geldt natuurlijk ook voor organisaties. Breng die beweging op gang, heb een doel, betrek je medewerkers erbij en zorg vooral dat onderwerpen geen taboe zijn of worden. Op lange termijn is Duurzame Inzetbaarheid het doel en dit zou een meerjarenplan van organisaties moeten zijn. We spraken dan ook over (persoonlijk) leiderschap en je eigen toekomst, inzetbaarheid en vitaliteit. Is dit een hype en over enkele jaren weer vergeten? Wij denken van niet.

Hoe is dit in jouw organisatie, bij opdrachtgevers en wat is je eigen idee hierbij? Of heb je juist een succesverhaal wat je wilt delen? Neem gerust contact met een van ons op als je wilt sparren.

Ik heb waardevolle contacten en inspiratie opgedaan. Hopelijk ben jij er de volgende keer ook bij,” aldus Emily.

De volgende netwerklunch is op vrijdag 6 oktober in Amsterdam.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie