De best gelezen HR-Communicatie blogs van 2017

De populairste en dus best gelezen blogs in het afgelopen jaar gingen over vernieuwende perspectieven in HR en Communicatie, met nieuwe ideeën en verfrissende statements. Benieuwd of je ze allemaal al had gespot, of er nog eentje had gemist? Om jullie niet langer in spanning te houden… de top-5 best gelezen blogs op HR-Communicatie.nl van 2017 zijn:

1. Neem jij ex-werknemers aan?

Een extern ingezonden artikel met infographic, boordevol tips over een veel over het hoofd geziene recruitment-doelgroep, die van ex-werknemers. Het opnieuw aantrekken van een oud-bekend talent kan een uitkomst bieden, maar vergeet niet rekening te houden met de genoemde aandachtspunten.

2. Siemens verkende de toekomst van HR en dit is wat ik zei

Marjolijn Vlug werd dit jaar uitgenodigd door Siemens Global HR om haar visie op de toekomst van het HR-vak te delen. Ze raakte een snaar met haar pleidooi voor een herwaardering van ‘the value of kindness’, gastvrijheid en vriendelijkheid, op groot en klein niveau. Een perspectiefverandering die belangrijke oplossingen gaat opleveren voor vraagstukken waar velen nog over piekeren.

3. WhatsApp-en op de werkvloer

Hoe ga je om met WhatsApp als nieuw communicatiemiddel in een organisatie? Een mooie casus voor HR-communicatie, schreef Inge Beckers. Overweeg je als HR-communicatie professional om WhatsApp mee te nemen in je (interne) communicatiemix, dan adviseert zij deze weloverwogen insteek.

4. Waarom is met plezier naar je werk niet goed genoeg?

In het voorjaar publiceerde Manon van der Zwaluw een prikkelend statement over employee engagement, medewerkerbetrokkenheid, werkplezier: die zijn ontzettend lastig te beïnvloeden, dus wat moet je ermee aanvangen? Ze houdt een betoog voor beginnen aan de basis, als klus bij uitstek voor HR & Communicatie. In de reacties onder de blog discussieerden we er nog even over verder.

5. Engagement heeft een eigenaar nodig

Inge Beckers biedt op hetzelfde onderwerp een ander perspectief. In 2017 ontwikkelde zij in verschillende stappen en in samenwerking met onderzoeksbureau Motivaction een analyse van het thema medewerker-engagement. In dit artikel deelt ze de belangrijkste conclusies en aanbevelingen, als opmaat voor het resulterende whitepaper.

Onze toolbox al gespot?

Naast de blogs en artikelen op onze site bieden de items in de online toolbox je meer verdiepende kennis over verschillende HR & Communicatie-onderwerpen. Je leest daar verder in whitepapers (rechtstreeks te downloaden) en aanbevolen boeken. Nieuw toegevoegd in 2017 zijn:

Terugblik HR & Communicatie in 2017

In 2017 organiseerden we ons eerste summum, verwelkomden we nieuwe kennispartners en lanceerden we bovendien een geheel vernieuwde versie van de website. Daarop is onze uitgebreide verzamelde kennis nu nog gemakkelijker te raadplegen en vind je bovendien een exclusief ‘members-only’ gedeelte. Hiermee faciliteren we jullie luidst klinkende wensen: om online verder te praten over het vak en je netwerk binnen HR & Communicatie te versterken. Natuurlijk hebben we in het afgelopen jaar ook vier goed gewaardeerde netwerklunches georganiseerd en netwerkborrels gehouden in het voor- en najaar.

Vooruitkijkend naar 2018

Het jaar 2017 is ten einde en 2018 staat verwachtingsvol te kloppen aan de deur. Wat willen we graag voor elkaar krijgen op HR- en Communicatiegebied in 2018? Naast een divers palet van allerlei thema’s zijn employer branding en medewerker-engagement de topics, liet onze poll tot nu toe zien. Heb jij hem al ingevuld? Meestemmen kan hier.

Ook voor het nieuwe jaar is de agenda weer gevuld met lunches en borrels. Nieuwe evenementen zitten in de pijplijn, in samenwerking met onze (kennis)partners.

Kennis delen staat voorop – samen met onze kennispartners

In 2017 gingen we samenwerkingen aan met verschillende nieuwe kennispartners. In aanvulling op tekstbureau Ravestein & Zwart verwelkomden we communicatiebureau Bex*Communicatie. Beide partners droegen in november hun inhoudelijke expertise bij aan het programma van het summum over medewerker-engagement. Vervolgens sloten ook Great Place to Work Nederland (expert in goed werkgeverschap) en CircleLytics (innovatief platform voor medewerker-engagement) aan. Met hen maken we binnenkort nieuwe plannen voor het inhoudelijke programma voor onze leden in 2018.

Het team HR-Communicatie.nl

Ons team bestaat uit Inge Beckers, initiatiefnemer en hoofdredacteur, Marjolijn Vlug, redacteur en organisator, en Jan Jaap Elenbaas, online expert. In 2017 waren wij druk met het bouwen aan de nieuwe website en met de lancering in november als feestmoment.

In 2018 gaat onze volledige aandacht uit naar interessante kennis en expertise die bijdragen aan de professionele ontwikkeling van HR-communicatie en naar deze fijne community waar we elkaar ontmoeten en inspireren. We look forward to meeting you!

Houd onze site en nieuwsbrief in de gaten, je bent van harte welkom!

Fotocredit: Unsplash – Almos Bechtold
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie