Lid! Nicole Toebast: ‘Ik stimuleer bewustwording in organisaties over hoe essentieel gedrag is bij de opbouw van je merk’

Graag stellen wij aan jullie ons nieuwe lid Nicole Toebast voor. Nicole werkt als business partner communication & strategy bij MTA bv. Zij is gefascineerd door identiteitsvraagstukken en het verankeren van communicatie in organisaties. Sinds zij de opleiding ‘de coachende communicatieadviseur’ ontwikkeld en begeleid heeft met een collega, koppelt zij het communicatie- en coachvak aan elkaar.

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Nicole Toebast, 43 jaar, getrouwd en moeder van drie dochters. Ik heb in diverse branches gewerkt, van Hogeschool tot Ziekenhuis en van Vastgoedontwikkeling tot Mechatronica, altijd op het snijvlak interne en corporate communicatie. Ben gefascineerd door wat mensen drijft, sluit daarop aan en stimuleer zo bewustwording in organisaties hoe essentieel gedrag is bij de opbouw van je merk. Dat inzicht kreeg ik tijdens de ontwikkeling van de post-HBO-opleiding ‘de coachende communicatieadviseur’ waar ik samen met een collega het communicatie- en coachvak aan elkaar wist te koppelen.

Wat versta jij onder HR-communicatie?

HR-communicatie is voor mij het domein waar cultuur en leiderschap centraal staan wat door beide disciplines wordt gevoed. Directie en management zijn vormend in de manier waarop medewerkers met elkaar omgaan. Aandacht voor Human Development, samenwerking en communicatie gaan daarbij hand in hand. Vaak is het geen ‘rocket science’ maar een kwestie van meer inzicht in en begrip voor elkaar als mens en professional. Als daar aandacht voor is, werkt dat door in de hele organisatie.

Waar, wanneer heb je onlangs nog HR-communicatie kennis gedeeld?

Eigenlijk doe ik dat de hele dag, in gesprekken met collega’s en mijn netwerk, vind het heerlijk om mijn visie te toetsen, door te ontwikkelen en zo scherp te blijven. Als rode draad gaat het dan over het communicatiever maken van organisaties. Zo ben ik bij Máxima MC samen met twee collega’s de cultuur en het onderliggende systeem van een ziekenhuis ter discussie gaan stellen met behulp van Appreciative Inquiry. Mooi traject waarbij we organisch aansluiting kregen van verpleegkundigen, artsen en ondersteunende medewerkers. Geïnspireerd door vele verhalen van medewerkers, om de bedoeling van een ziekenhuis weer te vinden in de wirwar van regelgeving en procedures. In de wereld van techniek, bij vastgoed- en bouwonderneming Hurks en mijn huidige werkgever MTA, is de uitdaging meer gericht op het laten ontdekken wat ‘soft’ skills kunnen toevoegen. Hardcore techniek is één, het realiseren van een product vraagt om verbinding en samenwerking tussen verschillende expertises. En dus competenties als luisteren en reflecteren bijvoorbeeld.

Heb je een droom voor het vak?

Samen met mijn collega Business Partner HD staan we aan het begin van een development traject waarbij ‘Persoonlijke ontwikkeling’ en ‘Samenwerking’ samenkomen om de cultuur van leren en ontwikkelen verder in de bedden. Ik gun iedere communicatieprofessional een constructieve band met HR. In de praktijk merk ik vaak dat er strubbelingen zijn tussen beide disciplines en discussies over wiens domein het nu eigenlijk is. Dat doet er niet toe. Als je iets kunt toevoegen en elkaar kunt versterken, moet je dat vooral doen!

Voor welke vragen kunnen onze leden bij jou terecht?

Vragen op gebied van internal branding, change, corporate communication, cultuur en leiderschap.

Nicole Toebast

n.toebast@m-t-a.nl

Mijn profiel op LinkedIn

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie