Lid! Kitty Helmich: ‘De medewerker moet bovenaan staan in iedere organisatie’

Graag stellen wij aan jullie ons nieuwe lid Kitty Helmich voor. Kitty is interim verander- en HR-manager bij Transition4Change. Ze is een energieke senior manager, die met bezieling en een scherp oog voor de menselijke kant organisaties begeleidt in transities.

Wie ben je?

Hallo, ik ben Kitty Helmich. Ik heb jaren als senior manager in veel verschillende functies bij hetzelfde bedrijf gewerkt, maar steeds meer bekroop mij het gevoel dat wij niet meer bij elkaar pasten. Ruim een jaar geleden heb ik de stoute schoenen aangetrokken en mijn ontslag ingediend. Ik ben vervolgens op ontdekkingstocht gegaan om te onderzoeken waar ik nu echt blij van word in mijn werk. De uitkomst was niet verrassend, want eigenlijk wist ik dit wel, alleen was ik mijn passie kwijtgeraakt. Deze conclusie bevestigde dat ik de juiste keuze heb gemaakt om iets anders te doen. Mijn drijfveer is de mens in de organisatie en mijn bijdrage om hem te laten groeien in de breedste zin van het woord. Ik ben van mening dat de medewerker bovenaan moet staan in iedere organisatie. Als je goed zorgt voor je medewerkers, zorgen zij goed voor je klanten en dat is de sleutel tot succes.

Ik ben voor mijzelf aan de slag gegaan en op dit moment adviseer ik twee startups, die klaar zijn voor de volgende groeifase en waar HR nu een rol moet gaan spelen. Ik adviseer bij het vaststellen van de purpose van de organisatie en wat ze willen bereiken over 1-2-3-4-5 jaar. Met het doel in onze gedachten maken we strategisch plannen met heldere en haalbare doelstellingen. Met deze informatie ben ik vervolgens aan de slag gegaan om een EVP en employee journey te maken.

Wat versta jij onder HR-communicatie?

Dat er een lijn zit in de communicatie van een organisatie vanaf het moment van plaatsen van een vacature tot het moment dat een medewerker de organisatie verlaat. Voor huidige en toekomstige medewerkers is het belangrijk te weten waar de organisatie voor staat (purpose) en hoe zij kunnen bijdragen aan het realiseren van de doelen van de organisatie. Dit creëert medewerkers die zich betrokken en verbonden (commitment) voelen bij de organisatie. Zij willen bijdragen aan het grotere doel, voelen zich hier persoonlijk verantwoordelijk voor en stralen dit uit naar buiten.

Waar, wanneer heb je onlangs nog HR-communicatie kennis gedeeld?

In het adviestraject waar ik op dit moment mee bezig ben.

Heb je een droom voor het vak?

Mijn droom is dat aan de bestuurstafel HR-communicatie nog serieuzer wordt genomen. Er wordt nog niet altijd ingezien wat het positieve effect is van betrokken en trotse medewerkers. Natuurlijk betekent dit dat je moet investeren, maar ik ben van mening dat deze investering zich op de lange termijn dubbel en dwars uitbetaald in resultaten. Er zit verbetering in, maar nog niet altijd wordt het positieve effect van aantrekkelijk werkgeverschap gezien en dan heb ik het niet over een mooi gebouw, gratis lunches en vrijmibo’s.

Voor welke vragen kunnen onze leden bij jou terecht?

  • Vragen over het realiseren van groei, van individuen, teams en organisaties
  • (HR) managementadvies in de breedste zin van het woord
  • Vragen over verandervraagstukken
  • Coaching van leidinggevenden

Kitty Helmich, Transition4Change

E-mail: kittyhelmich@hotmail.com
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/kitty-helmich-2210876

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie