Whitepaper: De beste manieren om werkgeluk te meten

2DAYSMOOD publiceerde onlangs deze whitepaper vol wetenschappelijke inzichten, voorbeelden en een quickscan om werkgeluk te peilen in je team. 

Deze whitepaper is erop gericht om duidelijke en bruikbare inzichten te geven in de best practices van het meten en verbeteren van medewerkersbetrokkenheid en werkgeluk. In samenwerking met Universiteit Utrecht, heeft 2DAYSMOOD in 2017 en 2018 het thema werkgeluk uitgebreid onderzocht. In een meta-analyse, vergeleken we verschillende studies over de factoren en motieven van mensen om te blijven of vertrekken uit een organisatie.

Op basis van dit onderzoek identificeerde 2DAYSMOOD 15 drijfveren van medewerkersbetrokkenheid en werkgeluk. Ze ontwikkelde een methode om werkgeluk te meten. De 15 drijfveren vormen de basis van het 2DAYSMOOD Employee Happiness Model. Dit model is gevalideerd door empirisch onderzoek met medewerkers uit meer dan 100 verschillende organisaties, variërend in industrie, grootte, land en cultuur.

In het tweede deel van deze whitepaper belichten de werkgelukdeskundigen de belangrijkste onderwerpen voor het meten van medewerkersgeluk. Om onze HR & Communicatie professionals direct op weg te helpen vind je ook nog een quickscan om zelf de mate van werkgeluk snel en simpel te peilen in jouw team of organisatie.

Download de white paper: De beste manieren om werkgeluk te meten 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie