Interview met Monique Hendriks van Más advies + communicatie: ‘Handvatten bieden voor toekomstgerichte oplossingen’

Een vertrouwd gezicht stelt zich opnieuw aan je voor. Monique Hendriks blies in 2022 haar ondernemerschap nieuw leven in met Más advies + communicatie. Als geen ander weet Monique Hendriks mensen en partijen met elkaar te verbinden vanuit gezamenlijke belangen op het gebied van communicatie, HR, change management, diversiteit & inclusie en crisismanagement. 

Más communicatie + advies; en wat doen jij specifiek op het gebied van HR-communicatie?

Ik werk voor opdrachtgevers waar een tijdelijke onbalans is. Dat kan gaan om een fusie, een splitsing van het bedrijf, het afstoten van een deel van het bedrijf, het mis lopen van een CAO-onderhandeling of het niet goed functioneren of op moeten zetten van een nieuw team.  In die situaties breng ik analyse, inzicht en overzicht, denk- en oplossingsrichtingen.  Ik verbind mensen en partijen met elkaar en met hun gezamenlijke belangen. Mijn belangrijkste kwaliteit in dit soort processen is dat ik energie, beweging en nieuwe gezichtspunten breng.

HR & Communicatie houdt zich bezig met de vraag ‘Hoe informeer, motiveer en verbind je (toekomstige) medewerkers?’ Hoe kan jouw inbreng bijdragen aan de ontwikkeling van dit vakgebied?

Ik handel vanuit de identiteit en reputatie van een organisatie, maar ook van de medewerkers. Die twee perspectieven moeten wel samen komen op de werkvloer om echte verbinding te realiseren. Dus is het belangrijk om te praten over ‘purpose’ en zingeving. Dat proces kan ik in gang zetten. Daarnaast wordt er te vaak van boven naar beneden gecommuniceerd in een organisatie. Luistervaardigheden van formele en informele leiders zijn dan belangrijke leiderschapsvaardigheden. Ik help die verbeteren. Daarnaast analyseer ik waar het mis gaat in teams. Door naar ze te luisteren en daarmee handvatten te bieden voor toekomstgerichte oplossingen.

Waar, wanneer heb je onlangs nog HR-communicatie kennis gedeeld?

Ik heb bijgedragen aan de paper over duurzaam werkgeverschap. Ik deel mijn kennis over inclusie en diversiteit op de werkvloer en ik ben voorzitter van het Expert Panel, de boegbeelden van HR-communicatie. Ik leid ook graag een intervisie om kennis van de verschillende netwerkpartners bij elkaar te brengen. Zoals op 17 februari over effectieve dialogen.

Welke tip wil je de leden van HR & Communicatie geven?

Kom luisteren en doe mee. Is goed voor je eigen kennisontwikkeling, maar zeker ook voor je netwerk. We hebben elkaars specialismen heel hard nodig. En los daarvan; je ontmoet veel aardige en professionele collega’s!

Welke vraag heb jij aan onze community?

Ik ben, na 24 jaar bij Bex* communicatie gewerkt te hebben, net mijn eigen bedrijf begonnen. Mijn vraag aan de community: welke tip zou je een startende ondernemer willen geven?

Waarvoor kunnen onze leden bij jou terecht?

In ieder geval altijd voor een luisterend oor en helpende analyses. Maar ook voor strategisch advies in (potentiële) crisissituaties en in veranderprocessen en aansturing van de uitvoering. Verder geef ik masterclasses, communicatietrainingen en lezingen en begeleid ik allerlei visie-sessies (formuleren visie/missie, formuleren nieuwe uitgangspunten, corporate story, cultuursessies, Employee Value Propositions, impact maken).  En als het echt moeilijk wordt lever ik procesmanagement in processen waar veel verschillende partijen elkaar nodig hebben en moeten gaan vinden. Het opbouwen of kwartier maken voor een nieuwe (communicatie)afdeling of team in een interim dienstverband vind ik ook interessant.

 

Más advies + communicatie

Monique Hendriks

06-5349 1540

monique@masadvies.nl

Volg of connect met Monique op LinkedIn

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie