Nieuw lid, Wendy Smit: ‘Ik hoop dat meer bedrijven zich gaan vernieuwen’

Graag stellen wij aan jullie ons nieuwe lid Wendy Smit voor. Wendy werkt al HR-adviseur bij het Rotterdamse bedrijf MKB Brandstof en stelt: ‘Werken mag toch ook gewoon leuk zijn?’

Wie ben je en wat doe je?

Wendy Smit, HR-adviseur bij MKB Brandstof. Jullie vragen mij naar een leukste werkervaring, maar die heb ik niet perse. Juist omdat MKB Brandstof een innovatief, modern bedrijf is, die het vaak nèt even anders doet, ervaar ik echt te veel als ‘ leuk’! Bij MKB Brandstof hebben we een ‘eigen’ organisatiestructuur. Op dit moment ben ik bijvoorbeeld aan het onderzoeken of wij medezeggenschap (OR) kunnen inpassen in ons organisatiemodel. Gaan we voor een traditionele vorm of hebben wij misschien een beter alternatief.

Wat versta jij onder HR-communicatie?

Zowel interne uitingen als externe. En vooral ervoor zorgen dat deze in lijn zijn met waar wij voor staan.

Waar, wanneer heb je onlangs nog HR-communicatie kennis gedeeld?

Op Loonstrokie.nl daar werd ik geïnterviewd over ons organisatiemodel Passiecratie.

De Passiecratie is een combinatie van alles wat wij belangrijk vinden”, aldus Wendy. “Wij willen namelijk niet alleen mooie diensten bieden aan onze klanten, we willen ook bijdragen aan het welzijn van klimaat, maatschappij, onze organisatie en werknemers.’

Met welke uitdagingen ben jij nu bezig?

Dat meer bedrijven zich zullen gaan vernieuwen. De traditionele manier van bedrijfsvoeren is niet meer van deze tijd. Werken mag gewoon leuk zijn ;)
Wij hebben zelf bijvoorbeeld onze secundaire arbeidsvoorwaarden geoptimaliseerd met Esther Flipse van Merknemers. Nu hadden we al een Passieplatform, dat is een ‘winkel’ waar je met je passiebudget van €2400 op jaarbasis kunt shoppen. Dit flexibele beloningspakket doet recht aan iedere collega. Want de één gaat graag voor duurzame inzetbaarheid, de ander voor werkgerelateerde ontwikkeling en weer een ander voor fit & vitaal. Zo kiezen de medewerkers bij MKB Brandstof dus zelf voor een cursus yoga, een MBA-opleiding, hardloopschoenen of een racefiets.

Daarnaast heb ik onlangs nog gekeken naar nieuwe manieren van vervoer. Is alleen die NS-kaart niet een beetje stoffig? Met de introductie van MOVES kunnen we mijn collega’s mooie vormen van mobiliteit bieden. Met de scooter, bakfiets, deel-auto of dus.. de trein. Alles wordt geregeld. En we hebben het goed voor elkaar gekregen dat we helemaal aan de regels van de Belastingdienst voldoen; alleen de daadwerkelijk gereden reiskosten worden via deze App gedeclareerd. Wat een mooie win-win!

Voor welke vragen kunnen onze leden bij jou terecht?

Inspiratie over hoe ‘dingen’ anders aan te pakken. Of dat nu over belonen gaat, of het inrichten van secundaire arbeidsvoorwaarden, maar ook over alle andere HR-onderwerpen. Wij werken met de OGSM methode. Dat is erg handig om snel je doelen in beeld te krijgen, te houden en te behalen. Mail mij gerust als je meer wil weten!

Wendy Smit

MKB Brandstof

wendy@mkb-brandstof.nl

Volg of connect met Wendy binnen onze community of via LinkedIn

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie