Lid! Rob Smits: ‘Durven staat voor verandering’

Graag stellen we aan jullie ons nieuwe lid Rob Smits voor. Rob maakt durven makkelijker. Dat doet hij bij verandervraagstukken en het maken van stappen waar een goede dosis durf voor nodig is. Vanuit zijn achtergrond in het werkveld en bij een HR-opleiding merkte hij dat HR niet zonder communicatie kan.

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Rob Smits. Mijn bureau heet Bureau Voor Durf. Ik werk vanuit oefenmeesterschap: geen pure coaching of training maar veel doen, oefenen en spelen: iets uitproberen wat je voorheen niet durfde, heeft vaak meer effect dan er eindeloos over praten.

Ik onderscheid me door inzet van Amsterdams Lef en Zaans Pragmatisme. Zaanse eigenschappen zoals eenvoud, vrijmoedigheid (‘geen blad voor de mond’), eerlijkheid, betrouwbaarheid en een onmiskenbare kritische gezindheid maken dat deelnemers weten waar ze aan toe zijn. Dat maakt durven makkelijker.

Lef komt uit het Jiddische Amsterdamse dialect: Lev betekent hart. Dit komt terug in de werkwijze van Bureau Voor Durf: door hartelijkheid en openhartig te zijn vinden deelnemers hun ‘Lev’ en daarmee te durven wat zij eerder niet durfden.

Wat versta jij onder HR-Communicatie?

Mijn aansluiting met het HR-vak is tweeledig. Ik heb lang gewerkt als docent en opleidingscoördinator bij een HR-opleiding. Mijn specialisme was daar arbeidsmarkt en management. In het werkveld ontdekte ik dat HR niet zonder communicatie kan. En als ondernemer is communicatie essentieel in het klantgericht werken.

In welke context heb je onlangs nog HR-communicatiekennis gedeeld?

In elke verandertraining ontkom je niet aan kennisdeling. HR-aspecten komen vaak aan de orde en het is tof als je deelnemers ook iets mee kan geven over de beelden die men vormt ofwel op een ander afroept. Zoals laatst bij trainingen die ik gaf voor de UvA en HvA waarin leidinggevenden meer op resultaten leerden leiding te geven. Zowel kennis op bijvoorbeeld situationeel leidinggeven en communiceren met durf gaf de deelnemers een goede basis.

Welke tip wil je de leden van HR & Communicatie geven?

Dat je altijd out-of-the-box blijft denken als vakgebied. Er is niet één waarheid. Dus durf ‘open’ te blijven en blijf luisteren.

Voor welke vragen kunnen onze leden bij jou terecht?

Veranderingsvraagstukken waar durf voor nodig is. Binnen mijn trainingen focus ik me op verandering. Durven staat voor verandering. Of het nu voor een individu, team of organisatie is.

En wanneer iemand een stap wil nemen in iets wat men voorheen niet durfde.

Ik ben een verbinder en een deler. Dus wanneer iemand contacten of kennis nodig heeft: kom maar op!

Rob Smits

Rob op LinkedIn

Rob online

info@rob-smits.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie