Lid! Marcha Ringsma: ‘Zet medewerkers in het hart van je organisatie’

Graag stellen wij aan jullie ons nieuwe lid Marcha Ringsma voor. Marcha is een communicatieprofessional pur sang. Ze ontwikkelde een aanpak waarmee ze (complexe) verandervraagstukken weet te vertalen naar het juiste gedrag. Door de inzet van communicatie en aandacht voor medewerkersbeleving werkt zij met veel plezier – en ook nog eens zeer doeltreffend – aan de realisatie van goed werkgeverschap in uiteenlopende organisaties.

Wie ben je en wat doe je?

Een van mijn eerste baantjes was bij mijn vader in de drukkerij. Ik mocht naar het reclamebureau met drukproeven. Helemaal vanuit Hardenberg naar Amsterdam. Die reclamewereld vond ik mateloos interessant en besloot Communicatie te gaan studeren. Mijn eerste echte baan was bij een reclamebureau in Rotterdam. Vanuit deze baan ben ik zelfstandig ondernemer geworden en heb ik mij gespecialiseerd in interne communicatie, verandercommunicatie en leiderschapscommunicatie. In 2019 heb ik een verdieping gemaakt naar werkbeleving en werkgeluk. Ik ben nu eigenaar van Bewuste Zaken en ik zorg voor verbonden medewerkers als fundament voor verandering.

Wat versta jij onder HR-communicatie?

In elke opdracht verandercommunicatie werk ik vanuit de driehoek: HR – Communicatie – Management. Deze driehoek is cruciaal in iedere verandering. HR en Communicatie hebben veel raakvlakken. Nu ik me heb gespecialiseerd in het optimaliseren van medewerkersbeleving binnen organisaties zit ik nog dichter tegen het HR-vak aan. Wat mij betreft is het onderscheid tussen HR en interne communicatie niet belangrijk. Het gaat erom dat je zorgt dat er vanuit goed werkgeverschap een stevig fundament van bevlogen medewerkers ligt. Dan kun je iedere verandering samen aan!

Waar, wanneer heb je onlangs nog HR-communicatie kennis gedeeld?

Dat gebeurt in mijn opdrachten of in de verschillende netwerken waar ik lid van ben. En vanaf april sta ik, als docent Verandercommunicatie, voor het eerst voor de klas!

Heb je een droom voor het vak?

Denk niet in HR of Communicatie. Doe het samen. Zet medewerkers in het hart van je organisatie en verandering en dan maakt het niet uit vanuit welke discipline je aan de slag gaat.

Voor welke vragen kunnen onze leden bij jou terecht?

Ik adviseer je graag met het inrichten van goede interne communicatie of met het communiceren van verandering. Ik help leidinggevenden bij hun leiderschapscommunicatie. Ik zorg voor verbonden en bevlogen medewerkers. Vanuit mijn medewerkersbelevingsmodel geef ik inzicht, en bied ik ook tools en workshops aan om medewerkers meer te verbinden en met meer werkplezier aan de slag te gaan.

Marcha Ringsma

Foto credits: Marcha Ringsma

Bewuste Zaken

Diepenbrockstraat 28
4941 WN Raamsdonksveer

bewuste-zaken.nl

06 8270 0983

marcha@bewuste-zaken.nl

Volg mij op LinkedIn

Marcha Ringsma op LinkedIn

Bewuste Zaken op LinkedIn 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie