Zo maak je meer werk van leiderschapscommunicatie

Speciaal voor Communicatie- en HR-professionals schreef Erik Reijnders de handleiding ‘In gesprek over leiderschapscommunicatie’ bij zijn boek ‘Maak van de lijn een punt’.


Erik Reijnders schreef deze handleiding speciaal voor de adviseurs van de midden-manager. Want zo zegt hij: ‘We moeten de teamleiders helpen. De effectiviteit van hún communicatie is bepalend voor het welbevinden van de medewerkers.’

De auteur richt zich expliciet tot de HR- en communicatieprofessional: Jij hebt een zeer prominente rol in het ondersteunen van deze belangrijke groep mensen in de organisatie. Om ze communicatief in hun kracht te zetten. Of dat duwtje te geven opdat het communicatieve deel van hun dagelijks werk ze net iets makkelijker afgaat.

Communicatiekracht versterken

De teamleider heeft een cruciale positie in de organisatie, hij staat strategisch tussen de top en de frontlijn. Ongeveer 70% van het dagelijkse werk van teamleiders bestaat uit communiceren. Het is dus niet zo gek dat leiderschapscommunicatie een direct effect heeft op het welbevinden van medewerkers, aan een gunstig verloop van het primaire proces en aan het realiseren van veranderingen. Het is van belang te investeren in een communicatieve(re) organisatie.

Sterker staan in leiderschapscommunicatie

In de handleiding beschrijft Reijnders zijn schijf van vijf: bewustworden, organiseren, toerusten, ondersteunen en delen. Hij zet uiteen welke rol de HR- en communicatieprofessional heeft en voorziet in praktische handvatten, tests, checklists en tools. Natuurlijk is het onderdeel ‘ondersteunen’ voortreffelijk uitgewerkt.

In gesprek over leiderschapscommunicatie?

Erik Reijnders heeft ons aangeboden met een workshop te komen speciaal voor HR & Communicatie. Heb je hierin interesse geef dit aan bij de redactie. Dan organiseren we een training. Ontzettend interessant en waardevol om meer aandacht te besteden aan dit onderwerp.

Boek bestellen? Op samenveranderen.nl onder Publicaties vind je meer informatie over het boek en de handleiding en hier kun je deze uitgaven ook rechtstreeks bestellen.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie