Nieuw lid, Monica Helbig: ‘Met financiële rust houd jij medewerkers duurzaam inzetbaar’

Graag stellen wij aan jullie ons nieuwe lid Monica Helbig voor. Monica is Financieel Succes Expert. Ze doorbreekt een taboe op de werkvloer vertelt ze in dit interview. Helaas kampen veel medewerkers met financiële zorgen. Hoe ga je hierover intern het gesprek aan? En bovenal, hoe los je het op, zodat jouw collega weer enthousiast aan het werk kan?

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Monica Helbig en ik ben Financieel Succes Expert. Mijn bedrijf Cijfers & Centen is het expertisecentrum voor effectieve en innovatieve financiële coaching en training. Daarin ontwikkel ik mijn eigen methodes. Eén van de methodes is de Geld & Grip® methode. Deze is ook onderzocht door de Hogeschool van Amsterdam en effectief bevonden. Ik geef trainingen en begeleid mensen een-op-een. Het doel is altijd financiële rust. Grip op de financiën is daarbij noodzakelijk, maar soms moeten er eerst schulden opgelost worden.

Mijn mooiste opdracht was een alleenstaande moeder die door de scheiding in de schulden terecht was gekomen. Ze leefde al vijf jaar van €700,- omdat er voor een veel te hoog bedrag beslag lag op haar inkomen en toeslagen niet waren geregeld. Binnen een maand had ze €500,- meer te besteden per maand, had ze spaargeld door achterstallige toeslagen en belastingen. Na een paar maanden lukte het ook om de schulden af te kopen. Mevrouw was schuldenvrij, had een paar duizend euro spaargeld en €1.400,- per maand aan inkomen.

Met welke onderdelen houd jij je specifiek bezig?

Uit onderzoek blijkt dat 80% van de werkgevers te maken heeft met werknemers met financiële problemen. 85% merkt dat dit een negatieve impact heeft op het werk en de organisatie. De schulden zijn dus niet alleen het probleem van de werknemer, maar ook van de werkgever. Ik merk dat werkgevers wel willen helpen, maar het lastig vinden om dit onderwerp bespreekbaar te maken binnen de organisatie. Financiële problemen zijn echt nog een taboeonderwerp. Ik help werkgevers dit taboe binnen hun organisatie te doorbreken met HR-communicatie gericht op dit thema.

Waar, wanneer heb je onlangs nog HR-communicatie kennis gedeeld?

Welke tip wil je de leden van HR & Communicatie geven?

Heb oog voor de financiële zorgen van werknemers. Dit komt in alle lagen voor onafhankelijk van het inkomen en opleidingsniveau.

Financiële vitaliteit is een belangrijk onderdeel voor duurzame inzetbaarheid.

Voor welke vragen kunnen onze leden bij jou terecht?

Alle vragen betreft persoonlijke financiën en werknemers met financiële vragen. Wil je weten wat de signalen zijn? Of leren hoe je met een werknemer het gesprek hierover aangaat? Hoe je grip krijgt op je financiën? Neem dan contact op. Ik help iedereen in deze community graag verder!

Monica Helbig

cijfersencenten.nl 

info@cijfersencenten.nl

06 389 00 729

Leuk om met je te connecten:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie