Interview met Annet van Duren van Strategisch Opleiden: ‘Een organisatie kan optimaal succesvol zijn als medewerkers betrokken en gelukkig zijn’

Heel graag stellen wij Annet van Duren onze nieuwe kennispartner aan jullie voor. Annet is oprichter van Strategisch Opleiden en biedt structurele oplossingen voor het vergroten van de medewerker betrokkenheid in organisaties. Vanuit modern prestatiemanagement toegevoegde waarde brengen!

Wie is Annet van Duren?

Mijn naam is Annet van Duren en in 2016 heb ik Strategisch Opleiden opgericht. Ik ben opgeleid als onderwijskundige en ben expert op het gebied van medewerker betrokkenheid. Mijn stellige overtuiging is dat alleen met betrokken en gelukkige medewerkers een organisatie optimaal succesvol kan zijn. Groei je als organisatie? Dan kan dat alleen als je medewerkers ook groeien. Ons bureau ondersteunt organisaties projectmatig en geeft trainingen om de betrokkenheid van medewerkers bij de organisatie te vergroten. Denk daarbij aan trainingen in het voeren van ontwikkel-gesprekken, feedback geven, de zachte kant van leiderschap of het implementeren van een moderne gesprekscyclus.

Wat doen jullie specifiek op het gebied van HR-communicatie?

Dat is heel breed. Omdat wij structurele oplossingen bieden voor het vergroten van de medewerker betrokkenheid kijk je al snel naar de cultuur van een organisatie. Zijn wij het gewend om elkaar aan te spreken? Praten we over groei en ontwikkeling of rekenen we elkaar alleen maar af? Hierin speelt HR-communicatie een belangrijke rol.

Annet van Duren

Annet van Duren

HR & Communicatie houdt zich bezig met de vraag ‘Hoe informeer, motiveer en verbind je (toekomstige) medewerkers?’ Hoe kan jouw inbreng bijdragen aan de ontwikkeling van dit vakgebied?

In onze brandkey staat het woordje GROEI centraal. Dit staat voor alles waar we in geloven. Wanneer je medewerkers stimuleert om te groeien, om hun talenten te ontwikkelen en vertrouwen in zich zelf te hebben, dat zijn de voorwaarden voor medewerker betrokkenheid. Juist vanuit een intrinsieke motivatie werken, dat levert het beste resultaat op. Voor de medewerker én de organisatie.

Waar, wanneer heb je onlangs nog HR-communicatie kennis gedeeld?

Wij doen heel veel op dit gebied. We delen onze kennis via gratis downloads, zoals het Stappenplan om te komen tot een moderne gesprekscyclus en we hebben ook een blog waarin we onze ervaringen delen. Omdat we interactie en contact heel belangrijk vinden, bieden we ook online sessies waarin HR professionals kunnen sparren met vakgenoten.

Welke tip wil je de leden van HR & Communicatie geven?

Durf te vragen. Aan vakgenoten maar ook aan ons. We zien veel professionals ploeteren in hun al zo drukke dagelijkse bestaan. Maak het jezelf ook eens makkelijk en durf te vragen. Wij delen graag onze ervaringen.

Welke vraag heb jij aan onze community, en voor welke vragen kunnen onze leden bij jullie/jou terecht?

De vraag die ik aan veel mensen stel is:

Wat zijn de grootste uitdagingen van jouw organisatie en welke bijdrage lever jij aan een oplossing?

Dat levert leuke gesprekken op. Mocht je vragen hebben over ontwikkeling van medewerkers, (continue) feedback en het stimuleren van medewerker betrokkenheid, dan kun je (bijna) altijd bij mij terecht 😉

strategisch opleiden

strategischopleiden.nl

Annet van Duren

Mobiel: 06-45466681
Mail: vanduren@strategischopleiden.nl
Site: https://www.strategischopleiden.nl

2 antwoorden
  1. Inge Beckers
    Inge Beckers zegt:

    De grootste uitdaging? Oef, Annet daar zeg je wat! De grootste uitdaging van mijn klanten in het basisonderwijs is gekwalificeerde leerkrachten opleiden, werven en behouden.

    Ik probeer aan een oplossing bij te dragen door ‘de leerkracht’ als cruciaal beroep vanuit job branding positief in de schijnwerpers te zetten. Onderwijsorganisaties adviseer ik hoe zij op onderscheidende wijze zich kunnen profileren als goede werkgever (employer branding) en met het maken van Employee Value Propositions (EVP’s), onderzoek ik wat medewerkers belangrijk en waardevol vinden in hun werk. Hier kun je als werkgever weer op in spelen en zo kunnen we professionals aantrekken en behouden.

    Persoonlijk geeft dit werk mij veel voldoening omdat ik bijdraag aan een nijpend maatschappelijk vraagstuk.

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie