Nieuw lid Juliëtte Reinders: ‘Obstakels uit de weg ruimen, mijn leukste leermomenten’

“Mijn leukste werkervaring? Ik geloof dat ‘the obstacle the way’ is, en daarom denk ik dat mijn leukste werkervaringen de leermomenten zelf waren. Maar niet op het moment zelf natuurlijk 😉.” Juliëtte Reinders is HR businesspartner bij organisatieadviesbureau Berenschot. Met haar studieachtergrond in communicatie en HR is ze blijvend geïnteresseerd in HR en communicatie.

Ik versta heel veel onder HR en Communicatie. Allereerst effectieve communicatie als HR-professional of recruiter, wat natuurlijk veel onderwerpen omvat. Denk aan het voeren van goede sollicitatiegesprekken, nadenken over de communicatie tijdens verandertrajecten en arbeidsmarktcommunicatie.   

HR en communicatie ‘ontmoeten’ elkaar natuurlijk ook vaak. Ik kon mijn werk als recruiter niet goed doen zonder kennis van bijvoorbeeld de LSD-techniek, en ook in het HR-vak ben je continu bezig met hoe je bepaalde onderwerpen over de bühne kunt brengen, wat vraagt om duidelijke en eerlijke communicatie.  

Voor HR-professionals in dit werkgebied heb ik de tip dat je ook kennis nodig hebt van het communicatievak. Dat is onwijs nuttig. En andersom denk ik dat het ook fijn is als je als communicatieprofessional kennis hebt van HR. 

Online sessie over sollicitatiegesprekken 

Een tijdje terug heb ik een online sessie georganiseerd voor HR-adviseurs over het afnemen van sollicitatiegesprekken. We zijn ingegaan op de STAR-methodiek, maar ook overtuigingstechnieken en de meest effectieve manier van een sollicitatiegesprek vormgeven, een combinatie van structuur en vrijheid voor improvisatie. 

Waarvoor kunnen andere leden bij jou terecht? 

Heb je vragen over communicatietechnieken voor de HR-businesspartner? Daar verdiep ik me in. Ik deel graag mijn kennis, en ben ook benieuwd wat ik van de leden van de community HR & Communicatie kan leren!  

Juliëtte Reinders

Berenschot

06-15624904

Eerst inloggen: Profiel op HR & Communicatie

Op LinkedIn

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie