Nieuw lid Ivonne van der Male: ‘De bereidheid om te veranderen is er al, nu nog onthullen’

Ons nieuwe lid Ivonne van der Male is als freelancer werkzaam op het snijvlak van HR en communicatie. Voor Ivonne gaat HR-communicatie over effectieve interne communicatie, om een omgeving te creëren waarbij een ieder betrokken is en zich gehoord, gewaardeerd en gezien voelt.

“Baantjes trekken in en zwemmen, daar houd ik van. Er is altijd even dat bibbermoment vooraf, een net iets te koude vloer, water dat er frisser uitziet dan ik wil… Maar dan die eerste afzet en dan als een speer door het water. Lekker licht en gaan!
Dat is hoe het in mijn werk ook gaat. Ik houd van nieuwe uitdagingen, een andere rol, een nieuwe omgeving. Het houdt me fris. Zo ben ik na jarenlange HR-ervaring in het communicatievak gesprongen. En werk nu ik als freelancer op het snijvlak van HR en communicatie.

Wat versta ik onder HR-communicatie?

HR-communicatie gaat voor mij over effectieve interne communicatie. Gericht op de uitwisseling tussen mensen.  Met als doel een omgeving te creëren waarbij iedereen betrokken is en zich gehoord, gewaardeerd en gezien voelt. Ik zie de vakgebieden HR & communicatie als onlosmakelijk verbonden: we versterken elkaar en kunnen samen écht het verschil maken in organisaties. Zeggen wat je doet en doen wat je zegt.

Op dit moment werk ik ad interim bij Heijmans, een prachtig bouwbedrijf. Mijn focus ligt op de communicatie rondom het samengaan met een ander bedrijf. Verhelderen wat dit voor mensen betekent, dat is wat ik doe. Ik deel mijn kennis dagelijks met mijn collega’s en deel het in de dingen die ik doe.

Zeggen wat je doet en doen wat je zegt

Voor welke vragen kunnen onze leden bij jou terecht?

Hoe organiseer ik de interne communicatie rond een HR-project? Hoe communiceren we zorgvuldig over een reorganisatie? En hoe kunnen we medewerkers écht betrekken bij een verandering? Hoe zorgen we voor een werkcultuur die stimulerend en uitnodigend is? Hoe stimuleren we onze leiders tot open communicatie? Kunnen we een inclusieve cultuur creëren waarin iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt?

Mijn droom voor het vak

Ik geloof er heilig in dat de bereidheid om te veranderen (of verbeteren) er 9 van de 10 keer al is. Net als de kennis en kunde. Deze raken echter door procedures, gewoonten, patronen en ‘zo doen we dit hier’ ondergesneeuwd. Dát onthullen en dan mensen uitnodigen mee te doen, dat is waar mijn hart ligt. Ik hoop van harte dat we dit binnen organisaties zoveel mogelijk (blijven) doen!”

Ivonne van der Male

Communicatie die werkt

ivonnevandermale@gmail.com

06-21884402

Profiel op HR & Communicatie

Op LinkedIn

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie