Lid! Vivian Acquah: ‘Ik creëer dé energieke werkomgeving!’

Graag stellen wij ons communitylid Vivian Acquah aan jullie voor. Vivian is een workplace wellness advocate. Zij helpt managers met het gezond, gelukkig en veilig houden van hun teamleden.

Wie ben je?

Ik ben Vivian Acquah, woonachtig in Amsterdam. Als Workplace Wellness Advocate hou ik mij bezig met de holistische variant van duurzame inzetbaarheid, genaamd workplace wellness.
Na jarenlang als financieel/IT-consultant gewerkt te hebben, inspireerde mijn zoon Orlando mij in 2014 om mijn talenten in te zetten om de wereld een stukje beter te maken. Van daaruit heb ik mij gespecialiseerd in het creëren van energieke werkomgeving. Ik help slimme managers met het betrokken, productief en veilig houden van hun teamleden om zo bloeiende werkomgevingen te creëren.
Ik hou organisaties graag een spiegel voor als workplace wellness advocate zodat zij hun talenten zien als ambassadeurs in plaats van werknemers. Daarnaast host ik de podcast Go2Thrive waarin ik samen met Mary Jane Roy interessante gastsprekers interview over het creëren van “Thriving Workplaces”.

Wat versta jij onder HR-communicatie? En met welke onderdelen houd jij je specifiek bezig?

HR-communicatie is een breed vakgebied, waarbij transparantie inzake HR-communicatie heel belangrijk is voor de talenten en de organisatie. Binnen workplace wellness is communicatie een belangrijk onderwerp om bijvoorbeeld ambassadeurs te betrekken bij de workplace wellness campagnes. Daarnaast speelt HR-communicatie een belangrijke rol bij employer branding, om zo talenten te behouden en aan te trekken.
Met het oog op de ‘war for talent’ moeten organisaties steeds meer hun best doen om aantrekkelijker te worden en te blijven door onder andere aandacht te besteden aan de factor mens.

Waar, wanneer heb je onlangs nog kennis gedeeld rond de vraag: ‘Hoe informeer, motiveer en verbind je (toekomstige) medewerkers?’

Ik geef regelmatig workshops voor HR-professionals, facility managers, tech professionals om van de werkomgeving een inspirerende werkomgeving te maken, waardoor de talenten in de organisatie het beste uit zichzelf kunnen halen.

Heb je een droom voor het vak?

Ik droom van energieke werkomgevingen waardoor talenten meer de kans krijgen om hun talenten te ontplooien. Energieke werkomgevingen die diversiteit, inclusiviteit en algehele gezondheid omarmen. Waardoor talenten met plezier naar hun werk gaan en aan het einde van de dag met plezier én energie naar huis gaan. Een toekomst waarin mentorship een normaal begrip is voor álle talenten in de organisatie en talenten met de groei mindset denken en werken.

Voor welke vragen kunnen onze leden bij jou terecht?

Je kan bij mij terecht wanneer je serieus aan de slag wilt gaan met duurzame inzetbaarheid, vitaliteit, employer branding, social media en de inrichting van de werkplek. Ik praat hier graag over en ook over hoe je met plezier aan teambuilding kan werken. Ik nodig je via deze weg uit om met mij te connecten via LinkedIn of stuur mij een mail.

Vivian Acquah

Mobile: +31 (0)631916922
E-mail: info@vivalavive.com
Website: http://www.vivalavive.com

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie