Lid! Gladys Nurmohamed: ‘HR en communicatie kunnen niet meer als losse onderdelen worden beschouwd’

Graag stellen we aan je voor Gladys Nurmohamed. Gladys is een ervaren projectmanager in marketing, corporate communicatie en verandertrajecten. Daarnaast heeft ze zich gespecialiseerd in stressreductietrainingen en organisatiebrede vitaliteitsinterventies.

“Supergaaf dat mijn blog over de kracht van communicatie bij veranderingen in organisaties zo goed gelezen is! Communicatie bij veranderingen is niet zonder reden mijn specialiteit, het is ook mijn passie. Hoewel de meeste verandertrajecten die ik heb begeleid intern gericht waren, ben ik op dit moment bij een G4 gemeente bezig met een verandertraject gericht op de externe positionering. Cruciaal daarbij vind ik de aansluiting en verbinding met de interne organisatie en het interne veranderproces. Het is een boeiend traject.

Ook vind ik het belangrijk om – naast fysieke beweging – een balans te houden tussen mentale inspanning en ontspanning. Daarom heb ik in 2012 op basis van studie en onderzoek een stressreductietraining ontwikkeld. De training is specifiek bedoeld voor ‘de drukke kantoorprofessionals’. In de training heb ik elementen uit mindfulness, yoga en verschillende bewegingsvormen verwerkt tot een laagdrempelige stressmanagementtraining. Het is heel fijn om deze twee activiteiten te combineren in mijn werkweek.”

Wat versta jij onder HR-communicatie?

“HR en communicatie kunnen niet meer als losse onderdelen worden beschouwd. Zoals ik al vertelde, houd ik mij voornamelijk bezig met verandertrajecten en spreek ik vanuit dit kader over HR-communicatie. Naast de zorg voor draagvlak bij bestuur en directie hebben professionals in HR en communicatie elkaar nodig om draagvlak op alle niveaus te realiseren. Denk aan verbinden, versterken en motiveren van de interne organisatie.”

Waar, wanneer heb je onlangs je HR-communicatie kennis gedeeld?

“Precies op dit moment! In mijn huidige opdracht zorg ik voor verbinding met de interne organisatie. Als organisatie wil je intern en extern dezelfde boodschap communiceren. Een eenduidige en heldere positionering ligt daaraan ten grondslag. Stelregel: zorg ervoor dat je je interne organisatie op orde hebt voordat je naar buiten de verandering communiceert. De interne medewerkers zijn immers de ambassadeurs van de organisatie. De praktijk kan lastig zijn. Ik heb meegemaakt dat organisaties hun medewerkers niet ‘meenemen’ in het proces waardoor de weerstand hoog is en hoog blijft. Door tijdige inzet van HR-communicatie is het mogelijk het proces beter te sturen.”

Welke tip wil je de leden van HR-communicatie geven?

“Reflecteer kritisch. Naar jezelf en naar de organisatie waar je werkzaam bent. Doe altijd onderzoek en neem niet alles als vanzelfsprekend aan. En tot slot: sta open voor feedback. We kunnen zoveel leren van elkaar!”

Voor welke vragen kunnen onze leden bij je terecht?

“Ik vind het altijd leuk om te sparren over de te kiezen communicatieaanpak bij verandervraagstukken! Maar natuurlijk mag je mij ook bellen als de werkstress in je organisatie naar beneden moet. Wellicht kan ik helpen met mijn stressreductietraining.”

 

Gladys Nurmohamed

gladys@vitaliteit360.nl

www.vitaliteit360.nl 

+31 (0)6 290 79 552

LinkedIn

Instagram

Facebook

YouTube

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie