Managers zien verzwakking economie als grootste risico

Wereldwijd zien managers verzwakking van de economie als grootste risico voor hun organisatie. Dit ondanks het huidige conjuncturele herstel. Ook veranderingen in wet- en regelgeving, toegenomen concurrentie en reputatieschade worden gezien als belangrijke bedreigingen. Nederlandse managers noemen met name het gebrek aan innovatie en het niet tegemoet kunnen komen aan klantbehoeften als belangrijk risico. Dit blijkt uit de Global Risk Management Survey 2011, een tweejaarlijks onderzoek van Aon Risk Solutions onder 960 ondernemers en managers uit 58 landen.

Recessie
Ondanks het herstel van de wereldeconomie baart het gevaar van aanhoudende economische problemen de ondervraagde ondernemers en managers nog steeds grote zorgen. Zij noemen een recessie als belangrijkste risico voor organisaties in alle regio‘s. Ook in de vorige editie van Global Risk Management Survey, in 2009, gaven ondernemers verzwakking van de economie als belangrijkste risico’s aan voor hun organisatie.
Ondernemers en managers vrezen een ‘double-dip’, een zorg die wordt gevoed door aanhoudend hoge werkloosheidscijfers, de schuldenlast van veel grote economieën en het aflopen van crisismaatregelen. Twee derde van de respondenten (67 procent) heeft het afgelopen jaar omzetverlies geleden door verslechtering van de economische situatie.

Dit onderzoek roept bij mij enkele vragen op. Kunnen de leden van het HR-Communicatie Netwerk zich vinden in de uitkomsten van het onderzoek? Welke ontwikkelingsvraagstukken vormen voor jullie de grootste risico’s, en waarom? Laat hieronder een reactie achter!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie