Interview met Iris Zonneveldt: ‘Wij helpen HR hun medewerkers te excelleren’

Graag stellen we aan jullie voor Iris Zonneveldt, oprichter van Treams en onze nieuwe kennispartner. Onze kennispartners steunen ons financieel én inhoudelijk. Samen willen we van elke organisatie een prachtige werkplek maken door kennis en mensen te verbinden op het vlak van HR & Communicatie. 

Wie zijn jullie?

Het is nu zes en een half jaar geleden dat ik Treams heb opgericht. We zijn begonnen vanuit mijn zolderkamer in Eindhoven. Ik ben met Treams gestart vanuit de overtuiging dat software een hele wezenlijke bijdrage kan leveren aan leren, groeien en ontwikkelen van mensen. Het zou toch geweldig zijn als we hier een makkelijke en inspirerende softwaretool voor zouden ontwikkelen? Een tool die HR maar vooral de mensen in een organisatie echt helpt. De formulieren voor functionerings- en beoordelingsgesprekken van die tijd waren totaal niet inspirerend. Dat wilde ik graag anders.

Ik merkte dat HR niet voldoende voorbereid was op de toekomst. Organisaties moeten – nu nog steeds – sneller kunnen reageren op wat er in de markt gebeurt en de veranderende relatie met medewerkers op een positieve manier onderhouden. Technologie kan daarin uitstekend ondersteunen omdat het structuur, richting en inzicht geeft. Bovendien brengt het mensen met elkaar in contact. De basis is continue met elkaar in gesprek zijn en feedback uitwisselen: software is daarin de facilitator en aanjager. Inmiddels zijn we de fase van startup gepasseerd. We spelen in op de behoefte vanuit HR en verdiepen ons in de vraag: wat heeft de medewerker nodig om te excelleren, elke dag een beetje beter te worden?

Wat is jullie visie op het gebied van HR-communicatie?

Het is belangrijk om congruent te zijn met het merk van de organisatie: medewerkers tekenen in op dezelfde belofte als klanten. Ik vind HR succesvol als de ‘beleving’ voor klanten en medewerkers gelijk is en alle medewerkers en teams ‘aligned’ zijn met de organisatie: dat iedereen weet wat de stip op de horizon is, wat hij kan bijdragen vanuit de eigen sterke punten en wat nog ontwikkeld moet worden. HR faciliteert een continu lerend, wendbaar netwerk van teams die weten te excelleren voor de klant en voor zichzelf.

Hoe vind jij dat organisaties het beste hun (toekomstige) medewerkers kunnen informeren, motiveren en verbinden?

Door medewerkers een groeiperspectief te bieden en aandacht te hebben voor hun ontwikkeling. Groei levert ruimte, energie, creativiteit en plezier op. Op medewerkersniveau zorgt dit voor zingeving, werkgeluk en persoonlijke groei. Teams realiseren samen successen, ervaren plezier en vriendschap en dragen zo bij aan de organisatie. Groeiende medewerkers en teams zorgen voor een groeiende business is ons credo!

Welke tip wil je de leden van HR & Communicatie geven?

Zorg voor purpose, flow en fun binnen je organisatie.

Voor welke vragen kunnen onze leden bij jullie terecht?

Leden kunnen bij ons terecht met vragen die te maken hebben met groei en ontwikkeling. Groei is namelijk voor iedereen. Het levert ruimte, energie, creativiteit en plezier op. Voor mensen, teams en organisaties. Een groeiende organisatie is in beweging; het biedt medewerkers de ruimte om te groeien en ontwikkelen. Wij willen organisaties laten groeien, en ons platform helpt daarbij. Ondersteund door de software kunnen medewerkers duidelijke doelen stellen en bereiken, continue feedback krijgen en hun kennis en vaardigheden vergroten. Maar voor ons zit de meerwaarde in de organisatieverandering, andere benadering van met elkaar in contact zijn: samen bouwen aan jouw verandering. Om de band binnen teams te versterken hebben we ook een feedbackspel ontwikkeld die het stimuleert om met elkaar het gesprek aan te gaan. Meer over dit spel vind je in de Toolbox.

 

Treams

Kastanjelaan 400
5616 LZ Eindhoven

https://www.treams.nl 
info@treams.nl 

T 040 – 744 08 88

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie