Nieuw gezicht van HR-communicatie: Gertjan de Waal

Bij HR-Communicatie.nl kwam vorige maand een redactieplek vrij voor een lid van deze community. Gertjan de Waal belde Inge Beckers met gepaste nieuwsgierigheid op. Graag stellen we vandaag onze nieuwe redacteur, communitymanager en vakgenoot aan je voor:

Wie is Gertjan de Waal?
Hallo, mijn naam is Gertjan de Waal, senior communicatieadviseur en eigenaar van het communicatienetwerk The Addstore. Ik werk sinds 1991 in het vakgebied arbeidsmarktcommunicatie waarbij ik zowel aan klantzijde als aan bureauzijde hebt gewerkt in verschillende rollen. Ik was bijvoorbeeld verantwoordelijk voor klanten maar ook voor strategie. Ik heb een voorliefde voor het meetbaar maken van communicatie. Om die reden was ik dan ook jarenlang jurylid van de Effie (prijs voor effectieve communicatie). Op dit moment werk ik aan een aantal projecten bij de Rijksoverheid en ondersteun ik verschillende klanten in de IT-sector en in de juridische dienstverlening bij hun marketing- en arbeidsmarktcommunicatie.

In het weekend ben ik graag buiten. Langs de sportvelden om een van mijn drie kinderen aan het moedigen of lekker bezig met onderhoud van mijn oude boerderij in de buurt van Breda. Ik hou verder van lekker eten en een goed glas wijn.

Wat wil je graag toevoegen aan HR Communicatie?
Ik vindt het leuk om over ons vak te praten met name over de rol van creativiteit of over het meetbaar maken van ons vak. Over deze zaken kan ik gepassioneerd praten en die passie wil ik ook graag delen met anderen. Verder ben ik enorm nieuwsgierig. Ik wil graag leren van anderen en ben altijd in voor een goed gesprek of een inhoudelijke discussie over zaken die direct of indirect het vakgebied communicatie of HR beïnvloeden. Dus ik wil niet alleen zaken toevoegen aan HR Communicatie. Ik hoop ook dat HR Communicatie zaken toevoegt aan mij.

Waarom heb je gereageerd op de oproep als redactielid van HR Communicatie?
Ik ben een nieuwsgierig mens. Praten met andere mensen over hun vak en hun passie vind ik interessant en leerzaam. Het is leuk om te ontdekken wat mensen drijft. Ik hoop dan ook dat ik in de rol van redacteur/community manager veel mensen kan ontmoeten, zeker als daar ook een verhaal in zit wat interessant is voor anderen. Ik hoop dat mijn ervaring als redacteur uit een ver verleden mij dan van pas komt. En als dat beter kan dan hoor ik dat ook graag want ik sta open voor feedback.

Waar zie je HR-Communicatie over een jaar?
Als nieuwkomer wil ik eerst een periode gaan luisteren. Wat speelt er? Waar is behoefte aan? Als ik een beetje een beeld heb dan ga ik kijken of ik voor mijzelf een visie kan vormen die ik dan graag her en der wil toetsen. Klopt het wat ik zie of proef en zie jij dat ook zo voor je? De stap daarna is dat ik ga proberen om de visie ook uit te dragen. Dus kom over een halfjaar nog eens terug, zou ik willen zeggen. Dan kan ik veel beter een antwoord geven op deze vraag!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie