De rol van HR in tijden van verandering

Niet het reisdoel, maar het vertrekpunt bepaalt de reis. Ligt de eindbestemming om de hoek of moet er een bus, trein of zelfs vliegtuig aan te pas komen? Als we een organisatieontwikkeling aangaan, ligt de focus vaak op het einddoel. Daarmee wordt regelmatig vergeten dat de ene medewerker vanuit zijn kennis en ervaring met meer gemak naar het einddoel beweegt (of al dichterbij is), dan de ander. Daarom is het zo belangrijk om niet alleen het einddoel, maar ook het vertrekpunt in kaart te brengen.

De afgelopen 9 jaar heeft Marc Oonk mogen onderzoeken en bouwen aan het model DNA van Ontwikkeling. Hierin onderscheid hij 12 fases die iedereen tegenkomt bij veranderingen. Opvallend eenvoudig waren deze fases te plotten op de coronacrisis. Eigenlijk gaat het helemaal niet om de coronacrisis en al wat dit met zich meebrengt. Maar hoe zet je een verandering om in een ontwikkeling? Daarover geeft Marck Oonk een inspiratiesessie tijdens het jaarcongres HRM in de Zorg. Marc Oonk neemt jullie mee in de eerste 4 cruciale fases. Wat is kenmerkend aan deze fases, welke belemmeringen kun je verwachten en welke hulpbronnen kun je aanboren om naar een volgende fase te komen? Daarbij zal hij gebruik maken van de metafoor van een reis en de rollen van de reisleider en de reiziger. Hij vooronderstelt dat jij je herkent in 1 of beide rollen. Laat je inspireren!

Jaarcongres HRM in de Zorg – 22 september

Het Jaarcongres HRM in de Zorg is al 14 jaar hét congres voor & door HR-, bestuur/directie- en lijnmanagers werkzaam in de zorg en welzijn. U bent in één dag op de hoogte van de actuele veranderingen van de arbeidsmarkt, HR-beleid, de toekomst van HRM in de zorg en wat dit betekent voor u. Waar kunt u van elkaar leren en samenwerken? Ga tijdens HRM in de Zorg mee in de zoektocht naar meer samen sturing en klantgerichtheid. Zorg dat uw zorgorganisatie klaar is voor de arbeidsmarkt van vandaag!

Centrale thema: HR stuurt op DNA in de Zorg

Vakmanschap – Vernieuwing – Verbinding

De huidige crisis en transformatie van de zorg brengt vele onzekerheden met zich mee en vragen om een wendbare, aantrekkelijke arbeidsorganisatie. Juist nu zien we regionale samenwerking en verbinding en kansen rond de inzet van digitalisering, de ontschotting tussen afdeling en nieuwe samenwerkingsvormen, alsook de flexibele inzet van mensen.
Het DNA in de zorg is duidelijker zichtbaar dan ooit! Hoe kan HR sturing geven aan mensgericht organiseren en wat vraagt dat op bestuursniveau? Welke HR thema’s staan op de agenda en welke invloed heeft Corona op de organisatie en het strategische personeelsbeleid- en planning? Hoe geven we samen richting en bepaal je koers in de huidige transformatie in de zorg? Welk gedrag en welke overtuiging is nodig om de gewenste beweging te creëren? Welke HR thema’s gaan uw agenda bepalen?

Korting & cadeautje

Kom luisteren naar inspirerende visies, praktijkcases en bezoek workshops, interactieve sessies en de informatiemarkt. En wil jij als communitylid in aanmerking komen voor het gratis kaartje: mail de redactie van HR & Communicatie!

Communityleden van HR & Communicatie krijgen €50 korting op de toegangsprijs! Elke tweede van dezelfde organisatie (non-profit) krijgt ook nog eens 50% korting. Gebruik de code: HRCKRT5

Inschrijven via www.hrmindezorg.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie