Zó word jij ook een ‘lover of meetings’!

Het bordje ‘lover of meetings’ staat op de hoek van het bureau van mijn collega Mascha Weijers; en niet onopgemerkt. Het lokt regelmatig reacties uit. Meetings, of specifieker ‘vergaderingen’ hebben geen sterk imago. We rommelen soms wat aan aan de Nederlandse vergadertafels. Neemt niet weg dat een goede vergadering een flinke versneller kan zijn in het bereiken van je doelen.

Het is fijn om jezelf goed voor te bereiden. Maar soms heb je niet voldoende tijd om je ideeën uit te werken of te concretiseren. Of je slaapt er graag eerst een nachtje over.

Bij Rechtdoorzee werken we met een checklist aan de hand waarvan je jouw vergaderingen vlot kunt scoren. Dat geeft inzicht in waar je het beste als eerste aan kunt werken.

Wordt er in jouw organisatie te veel of te lang vergaderd met te weinig resultaat?

De specialisten van Rechtdoorzee schuiven graag aan bij twee van jullie reguliere vergaderingen, met een focus op de verbeterpunten die jullie zelf hebben gespot. Natuurlijk vertellen we je ook wat ons verder is opgevallen. Bijvoorbeeld: Hoe concreet zijn de afspraken die jullie maken? En hoe doeltreffend is de manier waarop jullie besluiten nemen? Ook communicatiestijlen, de rol van de voorzitter, de voorbereiding en de opvolging komen aan bod.

Een vergadering is zo goed als de kwaliteit van de acties die eruit volgen.

Interesse in zo’n vergaderscan? We schuiven graag aan! De contactgegevens vind je op www.rechtdoorzee.nu. Je kunt ook zelf aan de slag met de handout:

Heb je de keuzehulp toegepast? Dan horen we heel graag hoe die voor jullie gewerkt heeft! Laat het ons weten via 06-22459389 of info@rechtdoorzee.nu. Met jouw feedback zorgen wij ervoor dat anderen ook weer hun voordeel ermee kunnen doen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie