Onzekere interim-markt? Positief!

Dit is een interessant moment om het over ontwikkeling op de interim-markt te hebben. Recent nog verschenen verschillende (zeer) positieve artikelen over de interim-markt, vaak op basis van cijfers uit het recente verleden met hieraan gekoppelde toekomstverwachtingen. Het lijkt weer goed te gaan met de interim-markt en ook de voorspellingen zijn positief! Oké, verwachtingen van interim professionals zijn wat minder relevant, zij bepalen immers niet de vraag. En onderzoeken onder opdrachtgevers hebben wij niet of nauwelijks gezien. Maar de algemene teneur was positief.


En toen… werden de noodfondsen uitgerukt, gingen landen vrijwel failliet, stortten de beurzen in en sloeg het algemene sentiment weer radicaal om. Als je niet oppast, lopen alle in de zomervakantie met goede zin opgeladen batterijen al weer snel leeg.

Op losse schroeven
Alles lijkt weer op losse schroeven te staan; in de verschillende media staan genoeg artikelen om jezelf hoe dan ook de recessie in te lezen. En kijkend naar de interim-markt, zijn er nog steeds veel freelancers die met moeite hun brood verdienen. Zouden ZZP’ers weer een deel van die eventuele double dip gaan opvangen, net als het geval was eind 2008 en grote delen van 2009 en 2010?

Realistisch positief blijven
Er zijn natuurlijk èchte problemen en uitdagingen, die ons allemaal waarschijnlijk nog jaren gaan bezighouden en ons allemaal direct en indirect geld gaan kosten. Maar voorlopig kijken wij terug op de meest succesvolle 2 maanden uit het bestaan van de dotConnectGroup (sinds november 2008), en wij groeien door. En er zijn meer bedrijven die zich sinds het uitbreken van de financiële crisis tegen de stroom in hebben doorontwikkeld.

Onzekere tijden, interessante tijden
Onzekere tijden zijn vaak goed, of in ieder geval niet per se slecht, voor de interim-markt. Wij zagen de interim-markt het afgelopen half jaar als een ‘positief onzekere markt’ waar met name de interim professional met 5 tot 15 jaar werkervaring, en met specifieke inhoudelijke vakkennis, best goede zaken kon doen. De tijden van interim generalisten was al voorbij en de vragen van opdrachtgevers worden telkens specifieker; de tijden van het ambacht zijn weer terug. Leve de vakman/vrouw!

Blog geschreven door Frank Smit

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie