HR maakt het verschil

Nu de recessie ten einde is blijkt HR belangrijk te zijn om de komende jaren succesvol te zijn met een organisatie. Deze conclusie is voortgekomen uit het wereldwijde onderzoek van The Boston Consulting Group (BCG) en de World Federation of People Management Associations. Het onderzoek werd gehouden onder meer dan 5.500 HR-managers in 100 landen.

Organisaties die veel bezig zijn met meten van de prestaties van de medewerkers bleken beter te presteren dan bedrijven die dat minder deden. Ook is uit het onderzoek gebleken dat organisaties die HR transformeren tot strategische partner en organisaties die zichzelf profileren als goede werkgevers zich beter door de recessie heen sloegen.
“Vele bedrijven moesten maatregelen nemen om te overleven. Er moesten daarom veranderingen komen op HR-gebied,” zegt Jean-Michel Caye, partner van het Parijse bureau van BCG en medeauteur van het onderzoek.

Aandacht voor leiderschapsontwikkeling
Het is ook verstandig om aandacht te geven aan leiderschapsontwikkeling. Als u, als werkgever, intern de managers werft is dat bevorderlijk voor de organisatie. Wat ook opviel in het onderzoek is dat bedrijven waar bijna geen hiërarchie heerst en gestroomlijnde processen aan de gang zijn, beter presteren.

Lees hier meer over het onderzoek Creating People Advantage 2010 (PDF)

Bron: HR Praktijk

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie