Onderzoek onder HR-professionals naar gebruik AI-tools

Over de technische ontwikkelingen in AI (kunstmatige intelligentie) wordt veel geschreven. Er wordt niet alleen gekeken naar hoe je het veilig kunt gebruiken. Ook komen er steeds meer online tools bij, die sommige werkprocessen efficiënter kunnen maken. Toch blijven er nog wensen over.

IMK Opleidingen heeft onder HR-professionals een onderzoek uitgezet, waar 94 respondenten op reageerden. De redactie van HR & Communicatie kreeg het resultaat van het onderzoek toegestuurd. Een aantal van de uitkomsten zetten we voor je op een rijtje:

  • Verrassend genoeg blijkt 90% van de HR-professionals al gebruik te maken van AI-tools. Het gaat vooral om ChatGPT, Midjourney en Dall-E.
  • De helft van de respondenten gebruikt de tools voor werving en selectie en voor ondersteuning van medewerkers.
  • De meesten willen vacatureteksten laten opstellen via een AI-tool en toepassen bij opleidings- en trainingsplannen. Maar ook geschikte kandidaten zoeken en voorspellingen van personeelsverloop scoren hoog op de wensenlijst.

Je kunt op de webpagina van IMK Opleidingen een duidelijke infographic vinden. Ook vind je er een link naar allerlei AI-tools voor HR-doeleinden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie