Het beste talent aantrekken: teambranding

Employer branding is een hot topic. Personal branding helpt menigeen zich steviger en helderder te presenteren. Maar ben jij al aan de slag met teambranding?

Erica van Ommen en Jessica Bruckx verbinden en inspireren, met veel expertise in marketing & communicatie en sterke banden met HR. Ze werden getriggerd door een inspirerende blog van Paola Pisu (expert mens- en organisatieontwikkeling) en signaleerden een waardevolle nieuwe uitdaging voor organisaties: teambranding.

Door het ontwikkelen van de branding van je team – wie zijn wij, en wat is onze ‘why’? – straal je uit waar je als team voor staat. Het proces levert interessante en blijvende gespreksonderwerpen op. In het team wordt niet alleen de organisatie of de manager, maar iedereen eigenaar, wat de betrokkenheid en resultaten versterkt.

Daarnaast optimaliseer je met een helder teambrand, in samenwerking met HR, de werving van nieuwe teamleden. Zo trek je voor jouw team het best passende talent aan. Ook voor sollicitanten is het teambrand een interessant en waardevol stuk informatie. Waar komen ze eigenlijk in terecht als ze bij je komen werken, naast de droge functietaken en de algemene overkoepelende bedrijfscultuur? Het teambrand extern uitdragen past uitstekend in deze tijd van openlijk delen en communiceren.

Meer weten over teambranding?

In dit whitepaper vertellen Van Ommen en Bruckx er helder en uitgebreid over. Bovendien geven ze waardevolle tips over het ontwikkelen van een teambrand en het optimaal inzetten ervan bij HR en recruitment.

Dowload whitepaper: Van employer branding naar team branding

Foto credits: team samen op reis
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie