Investeren in ‘leren en ontwikkelen’ is SLIM om deze 3 redenen

Wat hebben ‘leren en ontwikkelen’, medewerkersbetrokkenheid en bedrijfssucces met elkaar te maken? Daar heeft Gallup een antwoord op.
Het instituut heeft honderden organisaties bestudeerd en vele van hen zijn aanzienlijk succesvoller geworden, mede dankzij een verhoging in medewerkersbetrokkenheid. Bij sommigen steeg betrokkenheid zelfs van minder dan 20% naar meer dan 70%!

Wat was de overeenkomst tussen de betreffende organisaties? Zij richtten zich op het creëren van een ontwikkelcultuur. Een bedrijfscultuur waarin medewerkers zien hoe hun werk impact heeft op de organisatie en klanten, en waarin ze kansen hebben om hun talenten door te ontwikkelen tot een succesvolle carrière.
Investeren in een ontwikkelcultuur is nú SLIM!

Voor vele managers is het onderzoek van Gallup reden genoeg om het thema ‘leren en ontwikkelen’ meer aandacht te geven. Maar deze maand is er nog een extra aanleiding  om het als hoogste prioriteit op je agenda te zetten.

De Nederlandse overheid geeft een SLIM-subsidie aan MKB-bedrijven. Concreet betekent dat €25.000 budget om te besteden aan het creëren van een ontwikkelcultuur in je organisatie. 2DAYSMOOD heeft alle voorwaarden van deze regeling uitgezocht en voor werkgevers een kant-en-klaar traject opgezet om die ontwikkelcultuur met florerende teams te realiseren. Geheel kosteloos dus!

Lees hier meer over het 2DAYSMOOD | SLIM-traject

Reden 1: Behoud van talentvolle medewerkers

Uit onderzoek van Udemy blijkt dat 42% van de medewerkers ‘leren en ontwikkelen’ de belangrijkste factor vindt bij het kiezen van een werkgever. Ook wordt een gebrek aan doorgroei- of ontwikkelmogelijkheden vaak genoemd als de #1 reden om de huidige organisatie te verlaten!  Kortom, leren en ontwikkelen, persoonlijk of met een team, zit in de aard van de mens. Als die behoefte niet vervuld kan worden in ons werk, heeft dat een enorme impact. Zowel op de werknemer, denk aan het fenomeen bore-out, als de werkgever, denk aan de hoge verloopcijfers van de afgelopen jaren.

Reden 2: Flexibele inzetbaarheid

Hoe meer kennis en skills je medewerkers hebben, hoe breder zij inzetbaar zijn. Zeker in 2020 door de corona crisis is dit essentieel om de continuïteit van je organisatie te waarborgen. We hebben te maken met plotselinge uitval van medewerkers verschuivende functieverhoudingen. Die flexibele inzetbaarheid zorgt ervoor dat medewerkers vaker hun collega’s of bedrijf ‘uit de brand kunnen helpen’. Dat is op allerlei manieren goed voor de betrokkenheid! Het geeft medewerkers duidelijk zicht op hoe hun inzet meetelt in het bedrijf. Tot slot is het daadwerkelijk kunnen toepassen van een breed kennispalet een goede motivator om te blijven ontwikkelen!

Reden 3: Innovatiekracht

Bij ‘leren en ontwikkelen’ denken sommigen mensen meteen aan intensieve (kostbare) cursussen, omscholing of coachingtrajecten. Dat is natuurlijk een optie, maar persoonlijke ontwikkeling of een ontwikkelcultuur kan ook de optelsom zijn van allerlei kleine initiatieven. Denk aan het lezen van artikelen en nieuwe onderzoeken, luisteren naar webinars en podcast, ontdekken van nieuwe technologieën of focussen op gezonde gedragsverandering. In deze snel veranderende wereld is het in ieder geval een enorm concurrentievoordeel als je medewerkers ‘outside-in’ kunnen denken en innovatieve ideeën uit de buitenwereld kunnen implementeren in je organisatie!

Wil je met SLIM-subsidie t.w.v. €25,000 gaan bouwen aan een ontwikkelcultuur? Bekijk het kant-en-klare plan van 2DAYSMOOD!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie