Meer plezier in je werk? Stel jezelf deze 9 vragen!

De wekker gaat, het is zeven uur ‘s ochtends. Zuchtend vraag je jezelf af hoe je deze werkdag nu weer zult doorkomen. Je hebt ‘een goeie baan’, waar zo op het eerste gezicht niets op aan te merken is. En toch heb je geen zin om op te staan. Af en toe pieker je wel eens: ‘wil ik dit werk de komende jaren nog blijven doen?’. Ook kost je werk veel energie en levert het weinig energie op: ’ik ben na 2 werkdagen al zo moe, en dan moet ik nog tot vrijdag’. Herken je dit? Nou ik wel. Ook ik heb mezelf deze vragen meerdere keren gesteld.

Onderzoek of je op de juiste plek zit
Bijna iedereen kent periodes waarin je jezelf afvraagt of je nog wel het juiste werk doet. Daar is ook helemaal niks mis mee. Iedereen wil inspirerend werk dat energie en voldoening geeft. Soms zit je gewoon niet (meer) op de goede plek. Hoe je daarachter komt? De onderstaande vragen geven een heel goede indicatie of jij nog op de juiste plek zit. Voor het beste resultaat beantwoord je de vragen vanuit je gevoel. Schrijf alles op wat je te binnen schiet en denk niet in beperkingen:

  • Als je je hart zou volgen, wat zou je dan gaan doen?
  • Wat raakt je, wat houd je echt bezig?
  • Wat geeft jou energie?
  • Waar sta jij voor als professional? En kan je dat tot uiting brengen in je huidige werk?
  • Welke expertise heb je in huis en welke kennis wil je inzetten voor je collega’s en klanten?
  • Wat wil je maken, doen, tot stand brengen, ‘op de wereld zetten’?
  • Wat wil je meemaken, beleven, ervaren in je werk?
  • Wat wil je leren, waar zou je graag heel goed in willen zijn?
  • Wat zou je willen doorgeven aan anderen, willen betekenen voor anderen?

Vertrouw op je intuïtie
Weten wat je juist níet wilt, is vaak een aanzet tot verandering. Maar het is niet de motor van deze verandering. Om echt te veranderen moet je weten waar je heen wilt. De antwoorden op bovenstaande vragen kunnen je hierbij op weg helpen. Je intuïtie is je beste raadgever, vertrouw erop! Denk maar eens terug aan alle momenten in je carrière waar je met plezier op terugkijkt. Maakte je toen keuzes op basis van je ratio of gevoel? Ik heb deze vragen ook altijd als heel lastig ervaren. Maar het heeft me heel erg op weg geholpen werk te vinden dat me inspireert, energie en voldoening geeft. Dat wil jij toch ook bereiken?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie