Double-OO: resultaten onderzoek naar generaties op de werkvloer

Voor de vierde keer lanceert Double-OO hun Yellow Paper, dit jaar over de dynamiek tussen generaties op de werkvloer. Experts van verschillende generaties delen hun visie op het thema generaties. Daarnaast spraken ze met CEO’s, HR-directors en leiders van 12 uiteenlopende bedrijven over hun ervaringen, dilemma’s en toekomstwensen.

Mariken Kooi: ‘We werken altijd vanuit de inhoud dus zo hebben we de gesprekken met de experts en bedrijven ook opgezet. We stellen vragen en luisteren vanuit nieuwsgierigheid met als vertrekpunt: Wat zien we? Wat betekent dat? Wat kun je ermee? De vraag die we bijvoorbeeld voorlegden is: Stel dat er zoiets bestaat als een Gouden Generatie-toverstaf. Wat zou je ermee doen, wat wil je ermee oplossen of creëren?’

Markante uitspraken

In het Yellow Paper komen verschillende mensen aan het woord, die vertellen welke effecten de dynamiek tussen generaties heeft op de dagelijkse praktijk. Een greep uit de quotes van experts en bedrijven die in de Yellow Paper aan het woord komen:

  • “Mijn deur staat altijd open; dat zeggen is niet genoeg,” weet Eva Geesing van The New Crew over communicatie met de GenZ-generatie.
  • “Het is toch maf dat je met 50 jaar ‘oud’ gevonden wordt,” zegt Danielle Stalman-van der Meer van House Of Talents.
  • “Wij denken binnen ons familiebedrijf in generaties en niet in jaren,” zeggen Sandra en Inge van Vebego.

Voor generatie-expert Aart Bontekoning is het duidelijk: “Het gaat om wat je hebt bij te dragen, niet of je het ermee eens bent.”

Stellingen

‘Gen Z moet onderhand eens inzien dat het werkende leven geen speeltuin is, en ook verantwoordelijkheden met zich meebrengt.’

In het onderzoek leggen we aan de respondenten verschillende stellingen voor. De uitkomsten geven je inzichten in hoe jij als HR- en communicatieprofessional beter kunt inspelen op waarden, behoeften en drijfveren.

Wil je meer lezen over dit onderzoek tussen generaties?

Vraag de Yellow Paper aan bij Double-OO.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie