De Best Workplaces van 2018

Atlassian, Dela, Lean Consultancy en House of Performance voeren dit jaar de lijst aan met Best Workplaces 2018 van Great Place to Work. Novo Nordisk, Mars Nederland en Protime wonnen een special Award.

Atlassian, Dela, Lean Consultancy en House of Performance hebben de eerste plekken behaald op de lijst van Best Workplaces 2018 van Great Place to Work Nederland. De lijst werd dinsdagavond 27 maart bekend gemaakt tijdens de uitreiking van de awards in het Transformatorhuis in Amsterdam.

Best Workplaces zijn volgens Great Place to Work organisaties die zowel van uit hun werkgeversbeleid als vanuit de mening van de medewerkers, aantonen dat ze goede werkgevers zijn. Ieder jaar reikt Great Place to Work drie special awards uit aan organisaties die excelleren op bepaalde beleidsthema’s.

Dit jaar waren dat de thema’s Inspireren (hoe laat je je medewerkers voelen dat het werk meer is dan alleen een baan), Spreken (op welke manier vind er transparante communicatie plaats en deel je informatie), en Luisteren (op welke manier kunnen mensen suggesties geven, feedback delen en meebeslissen?). Deze awards gingen dit jaar naar Novo Nordisk (Inspireren), Mars Nederland (Spreken) en Protime (Luisteren).

Bekijk de complete lijst van Best Workplaces 2018 >>

Meer vertrouwen in werkgevers

De organisaties die in 2018 een plek bemachtigden op de lijst, scoorden vooral hoog op vertrouwen. De gemiddelde score is nog nooit eerder zo hoog geweest, zegt Rene Brouwer, directeur Great Place to Work: “De resultaten laten zien dat er meer waardering is voor werkgevers die werknemers actief betrekken bij beslissingen.”

Dit jaar is er bovendien een verdere stijging te zien in de mate van autonomie die de werkgever aan de medewerker geeft om het beste uit zichzelf te halen. De hoogst scorende stellingen binnen de dimensie Geloofwaardigheid zijn “De mensen hier krijgen veel verantwoordelijkheid” (91 procent) en “Het management stelt vertrouwen in haar medewerkers en biedt het de ruimte om hun functie uit te oefenen” (90 procent). Ook de integriteit van het management steeg van 81 procent naar 83 procent. Dit houdt onder andere in of men doet wat men zegt en belooft.

Winaars Inspireren, Spreken en Luisteren

Het mag duidelijk zijn dat in het vertrouwen in werkgevers, hun potentie te inspireren, met elkaar te spreken en vooral ook naar elkaar te luisteren van cruciaal belang zijn. Hoe onderscheiden de winnaars zich daarin?

  • Inspireren – Novo Nordisk heldere missie van het bedrijf inspireert de medewerkers.
  • Spreken – Mars Nederland investeert in communicatie met medewerkers.
  • Luisteren – Protime Nederland laat de mening van medewerkers zwaar meewegen in bedrijfsbeslissingen.

Great Place to Work is de internationale partner in het traject van onderzoek, ontwikkeling en erkenning van goed werkgeverschap.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie