Bijzondere dagen in mei om te vieren in je interne communicatie

Het is alweer mei en dat betekent een drukke maand met veel bijzondere dagen. Er zijn natuurlijk bekende feestdagen zoals Bevrijdingsdag en Hemelvaartsdag, maar wist je ook dat in mei de Dag van het Werkplezier valt? Deze feestdagen in mei zijn een mooie gelegenheid om bij stil te staan in je interne communicatie.

Het coronavirus drukt nadrukkelijk een stempel op deze bijzondere dagen. We kunnen ze niet op dezelfde manier vieren als gewoonlijk. Desalniettemin zijn er in mei veel leuke momenten om te gebruiken in je interne communicatie.  We hebben in mei de Dag van de Arbeid (1 mei), de Dag van de Lach (3 mei), Nationale Dodenherdenking (4 mei) en Bevrijdingsdag (5 mei) inmiddels gehad, wat staat ons nog meer te wachten?

12 mei: Dag van de Verpleging

Verplegers zijn het hele jaar door heel belangrijk voor het hele land, maar iedereen is het er natuurlijk mee eens dat ze in deze tijd nog belangrijker zijn. Zij mogen daarvoor ook worden bedankt. Op deze dag kan iedere organisatie een kort bericht plaatsen om de verpleegkundigen te bedanken voor het geweldige werk dat zij tijdens deze crisistijd leveren.

15 mei: Internationale Dag van het Gezin

Vrijwel iedereen bij wie het mogelijk is, werkt thuis. Dit zorgt ervoor dat het werk heel anders verloopt dan normaal gesproken. Veel medewerkers moeten hun aandacht op dit moment verdelen tussen zorgtaken en thuiswerken. Vraag je medewerkers om een foto in te sturen van hoe zij thuiswerken. Wellicht kan het anderen inspireren om het thuiswerken leuker en effectiever te maken.

15 mei: Dag van het Werkplezier

Ook de Dag van het Werkplezier staat dit jaar in het kader van een prettige werkomgeving.

In deze tijd verloopt het werk anders dan gewoonlijk. Plaats in je interne communicatie-app een bericht waarin je tips geeft om het werk thuis zo aangenaam en leuk mogelijk te maken. Op deze dag kun je ook vragen naar de mening van je medewerkers over werkplezier. Het is belangrijk dat je medewerkers plezier hebben in hun werk. Er is altijd ruimte voor verbetering. Vraag hoe de organisatie dit kan bevorderen.

24 mei: Dag van de Muziek

Muziek maakt je alledaagse gebeurtenissen leuker. In deze tijd waarin iedereen vooral binnen zit, is dit zeker een dag om iets moois mee te doen. Vraag aan je medewerkers om een lijstje te maken met nummers die zij regelmatig luisteren en deel deze via intranet of de interne communicatie app. Ook kan het leuk zijn om zelf een Spotify playlist samen te stellen en die te delen. Zo leert iedereen nieuwe liedjes kennen en leer je ook elkaar wat beter kennen.

28 mei: Fiets naar je Werk-Dag

Deze dag spoort mensen aan om op de fiets naar werk te komen. Als de maatregelen nog steeds van kracht zijn, kun je als alternatief je medewerkers ook aansporen om naar alledaagse plekken de fiets te pakken. Denk bijvoorbeeld aan de supermarkt, andere winkels etc. Bovendien houden we de hoop dat de maatregelen op 28 mei zodanig zijn versoepeld dat het weer mogelijk is om op kantoor te werken. Als dit het geval is, kun je je medewerkers aansporen om naar het werk te fietsen.

Een hele serie dagen dus om bij stil te staan in jouw interne communicatie. Heb je even geen inspiratie, pak dan dit lijstje erbij. De berichten zijn geschikt voor alle kanalen en middelen die jij normaal gesproken inzet.

Bij MediaMyne zijn we gespecialiseerd in slimme content management oplossingen voor narrowcasting en interne communicatie apps. Neem gerust een kijkje op onze website als je daar meer over wilt weten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie