Op welke bijzondere dagen haak jij in met je interne communicatie in september?

De zomer is voorbij gevlogen en zo langzamerhand keert iedereen weer terug van vakantie. Dit is voor jou het moment om te vlammen met de interne communicatie. Mix formele informatie over de dagelijkse gang van zaken met leuke inhakers om medewerkers meteen weer naar jouw interne communicatiekanalen te trekken.

In september barst het van de inspirerende dagen die jij kunt gebruiken. Van feestdagen voor software ontwikkelaars en thuiszorgmedewerkers tot de week van het werkgeluk. Welke dagen ga jij deze maand inzetten om jouw collega’s te inspireren?

2-4 september: Formule 1 Zandvoort

De formule 1 is terug in Nederland en met Max Verstappen als wereldkampioen beloofd de GP van Zandvoort weer een waar oranjefeest te worden.

Meer dan 1,5 miljoen Nederlanders kijken trouw naar Formule 1. Dat geeft aan hoe populair de sport is geworden. Maar het eerste weekend van september is de show in ons eigen Zandvoort! Dat maakt het natuurlijk extra speciaal.

Deel belangrijke informatie rond de race, start een pool of verloot zelfs kaarten om de race bij te wonen. PS. Het is een uitdaging om nu nog kaarten te bemachtigen.

6 september: Duurzame Dinsdag

Op 6 september is het Duurzame Dinsdag. Op deze dag krijgen duurzame ideeën en initiatieven een podium in politiek Den Haag.

Sta stil bij wat jouw organisatie doet op het vlak van duurzaamheid. Deel duurzame initiatieven van teams of individuele collega’s op dit vlak.

Indien er nog maar beperkt wat wordt gedaan met duurzaamheid, is dit ook een geschikte dag om naar de ideeën van medewerkers te vragen. Laat medewerkers hun ideeën delen op de digitale prikborden of in de employee app. Op deze manier is er interactie en creëer je meer betrokkenheid.

10 september: Wereld Eerste Hulp Dag

De Wereld Eerste Hulp Dag is bedacht door het Rode Kruis. Op deze dag worden er in Nederland verschillende voorlichtingen en EHBO-cursussen georganiseerd. Hoe goed is jouw organisatie voorbereid op calamiteiten? Hoe makkelijk is het om BHVers te regelen in jouw organisatie? En weet iedereen wat hij/zij moet doen in het geval van een calamiteit?

Wereld Eerste Hulp Dag is bij uitstek geschikt voor het creëren van bewustwording. Organiseer bijvoorbeeld een EHBO cursus in jouw organisatie en deel handige weetjes op jouw interne communicatiekanalen.

12 tot en met 16 september: Week van de Loopbaan

Van 12 tot en met 16 september is het de Week van de Loopbaan. In deze week wordt er extra aandacht besteed aan de loopbaanontwikkeling van je medewerkers. Honderden loopbaanprofessionals staan paraat om iedereen die dat wil van loopbaanadvies te voorzien.

Gebruik deze week als stimulans voor medewerkers om zichzelf continu te blijven ontwikkelen. Of deel de regelingen in jouw organisatie die er zijn voor collega’s die een bepaald loopbaanpad in gedachten hebben, maar niet weten waar ze moeten beginnen om die droom te realiseren.

Je kunt natuurlijk ook interne of externe loopbaancoaches uitnodigen om medewerkers op weg te helpen met hun loopbaanplanning.

13 september: Programmeursdag

Op de 256e (-100hexadecimaal) dag van het jaar is het tijd voor Programmeursdag. Van oorsprong een Russische feestdag die de laatste jaren over de hele wereld aandacht krijgt, want waar zouden we anno 2022 zijn zonder goede programmeurs!

Bij MediaMyne en Incrowd vieren we deze dag dit jaar natuurlijk ook weer. Maar zet vooral ook jullie eigen software ontwikkelaars vandaag in het zonnetje met  leuke complimenten op jullie interne communicatiekanalen.

19 t/m 25 september: Week van het Werkgeluk

Werk maakt een belangrijk onderdeel uit van ieders leven. Het is dan ook niet zo gek dat werk een grote impact heeft op de mentale en fysieke gezondheid van medewerkers. Iemand die niet gelukkig is op zijn/haar werk kan burn-out klachten ontwikkelen en soms ook fysieke klachten.

Van 19 tot en met 25 september is het daarom de Week van het Werkgeluk. Iedere organisatie kan meedoen en hiervoor eigen events ontwikkelen. Laat je inspireren door de handige toolbox en sta deze week op alle mogelijke manieren stil bij werkgeluk.

20 september: Prinsjesdag

Dit jaar gaat Prinsjesdag (waarschijnlijk) weer door zoals vanouds. Met een kleine aanpassing, de bijeenkomst vindt plaats in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Want helaas, het renoveren van het Binnenhof hebben ze niet in een maand geregeld.

Ongetwijfeld dat net zoals alle andere jaren de inhoud gelekt wordt. En anders hebben we een duidelijke verwachtingen. Hebben de maatregelen impact op jouw organisatie of jouw werknemers? Communiceer ze dan via jouw narrowcasting!

26-30 september: Week tegen pesten

De week tegen pesten. De naam verraad al redelijk goed waar die week over gaat. De campagne is sterk gericht op jongeren en kinderen. Maar uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het alleen maar erger wordt naarmate we ouder worden.

Waarbij op school één op de tien leerlingen gepest word, pesten volwassen één op de acht collega’s. Dat zorgt voor onaangename situaties op het werk en ongelukkige werknemers. Ontzettend belangrijk stil te staan dat wat voor de een als geintje bedoeld is, voor de ander als pesten overkomt.

28 september: Dag van de Thuiszorg

Als je bij een Thuiszorg organisatie werkt, staat deze dag waarschijnlijk wel omcirkeld op jouw kalender. De Dag van de Thuiszorg is namelijk de dag om jouw collega’s die dag in dag uit op pad gaan om te zorgen voor anderen te eren. Natuurlijk doen ook zij gewoon hun werk, maar een beetje extra waardering kan nooit kwaad.

Er zijn vele manieren om jouw hardwerkende collega’s te eren, van presentjes en boodschappen van blije cliënten op jouw interne communicatiekanalen tot een kleine (virtuele) bijeenkomst waar de waardering voor iedereen wordt uitgesproken.

Heeft deze blog je geïnspireerd en wil je meer weten over de interne communicatie tools van MediaMyne? Neem dan contact op! Wij hebben altijd een expert die voor je klaarstaat.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie