Veilig werken op kantoor volgens de richtlijnen van het RIVM

De komende weken gaan veel kantoren in Nederland weer gedeeltelijk open. Voor veilig werken is het belangrijk dat de richtlijnen van het RIVM worden toegepast op gebruik van bijvoorbeeld vergaderruimtes, toiletten, koffieautomaten, liften, gangen en recepties. Hoe zorgen we ervoor dat deze richtlijnen bij iedereen bekend zijn en dat iedereen zich er aan houdt? Twee Utrechtse bureaus ontwierpen samen een instructieposter.

Tien meest voorkomende locaties

De anderhalvemeter-economie vraagt op kantoor om specifieke richtlijnen. Dingen die voorheen zo normaal waren, moeten nu met beleid gebeuren. Daarom zijn posters ontwikkeld voor tien veel voorkomende locaties in de kantooromgeving:

  1. Bij de ingang
  2. Aan je bureau
  3. Bij de printers
  4. Bij de koffieautomaat
  5. In de vergaderzalen
  6. In de keuken
  7. In de wandelgangen
  8. In de lift
  9. Bij de receptie
  10. In de rokersruimte

Belang van herhaling

Mensen zijn gewoontedieren. Dat maakt het extra belangrijk om mensen te herinneren aan hun gedrag op kantoor. Ingeslepen gewoontes, denk maar aan koffie halen en printen, moeten nu even anders. De posters zijn een goede hulp om medewerkers te herinneren aan het juiste gedrag.

Utrechts initiatief

Designbureau Studio Playground en reclamebureau Everybody Likes Penguins Utrechtse bureaus willen graag een bijdrage leveren om Nederland weer gezond aan het werk te krijgen. Hieruit is het idee ontstaan om de gecombineerde communicatiekennis en visuele overtuigingskracht in te zetten om deze posters te ontwikkelen. Dit biedt heel Nederland steun bij het eigen maken van nieuwe gewoontes op de werkvloer.

Instructieposters downloaden?

Heb je interesse in de instructieposters? Download ze hier rechtstreeks. De posters zijn gratis verkrijgbaar en door iedereen te gebruiken om medewerkers te informeren over de nieuwe werkwijze op verschillende locaties in het gebouw. Stay safe & stay healthy!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie