Interne Communicatiekalender 2021

Inhaakkalenders zijn er in vele soorten en maten, maar interne communicatieprofessionals moesten het tot nu toe zonder stellen. Tot nu. Narrowcastingleverancier MediaMyne en Interne Communicatie appontwikkelaar Incrowd lanceren de allereerste Interne Communicatiekalender boordevol themaweken en – dagen om de interne communicatiekanalen in 2021 goed gevuld te houden.

De Interne Communicatiekalender 2021 speelt in op twee grote uitdagingen op het gebied van communicatie in organisaties. Enerzijds is er de uitdaging om medewerkers meer betrokken te maken bij hun organisatie en collega’s en anderzijds de druk om de interne communicatiekanalen altijd gevuld te houden met interessante en leuke content.

Meer variatie zorgt voor meer betrokken medewerkers

“Interne communicatieprofessionals zwichten vaak voor zakelijke en inhoudelijke content”, vertelt Commercieel Directeur Maarten Dikmans van MediaMyne/Incrowd. “Denk aan veiligheidsvoorschriften, omzetcijfers en berichten om de missie en kernwaarden van de organisatie onder de aandacht te brengen. Maar deze berichten leveren meestal niet de gewenste betrokkenheid op.”

“Daarnaast ontbreekt het interne communicatieprofessionals vaak aan tijd om een creatieve insteek te bedenken voor deze inhoudelijke communicatie”, vult Marketing & Communicatiemanager Cindy Veldhuis aan. “Met de Interne Communicatiekalender 2021 helpen we ze een handje. Het is een handig overzicht met themadagen en -weken waar je met je interne communicatie op in kunt spelen.”

Toevoegen aan Outlook, Apple en Google kalenders

Niet alleen formele dagen en weken staan in de kalender. Ook leuke en soms grappige dagen komen aan bod. Denk bijvoorbeeld aan de ‘Bring your dog to work day’ en ‘Awkward moments day’. Ook kunnen interne communicatieprofessionals zelf topics en dagen toevoegen aan de kalender die eenvoudig kan worden toegevoegd aan onder meer Outlook, Apple en Google kalenders.

De Interne Communicatiekalender is de inspiratiebron om op een effectieve en originele manier met medewerkers te communiceren. Download ‘m hier!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie